Unisys Aquanta CP

Dette er en av de minste stasjonære PC-ene vi har sett. Den måler bare 24,9x29,8x7,4 cm og veier 4,5 kg. Den er først og fremst tenkt som en nettverks-PC for skranker, sentralbord og andre steder hvor det kan være trangt om plassen.

Publisert

UTGÅTT! Fortsatt med for sammenligningens skyld.

Maskinen er ikke av de billigste og har ikke spesielt høy ytelse. At den i tillegg støyer mer enn de fleste andre PCer trekker ned. Hvis den kan plasseres slik at støyen ikke går rett i øret er de til å leve med, men vi vil ikke anbefale den som bordmodell.

Konstruksjon

Maskinen er lett å åpne og størrelsen tatt i betraktning rimelig grei å oppgradere. Prosessoren sitter i en SAZ-sokkel som krever skrutrekkere for å løsne grepet om pinnene.

Vi la merke til at det ikke var vifte på prosessoren, bare en stor kjølefinne. Siden eventuelle tilleggskort vil ligge i plan med hovedkortet rett over prosessoren, er det rett og slett ikke plass til en vanlig vifte. Derimot var det en ganske hissig roterende vifte i strømforsyningen som gjør at maskinen ikke er av de stilleste.

Til tross for den beskjedne størrelsen kan den leveres komplett utrustet, med 10x CD-ROM, 16-bits full duplex 3D lyd og 10 Mb/s Ethernett-tilkobling. Enda er det plass til 2 halvlengde tilleggskort (2x PCI eller 1x PCI og 1 ISA). Det er 2 serieporter, parallellport og 2 USBporter samt PS/2 type kontakter for tastatur og mus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer