Unngå å installere unødvendig programvare med Unchecky

Smart gratisprogram som kan spare deg for mye bry.

HOLDER DENNE UNNA: Ask-søkelinjen er en av de mest forhatte verktøylinjene som sniker seg inn på datamaskinen via andre programinstallasjoner. Med Unchecky kan du enklere stoppe den fra å bli installert. Foto: KIRSTI ØSTVANG
HOLDER DENNE UNNA: Ask-søkelinjen er en av de mest forhatte verktøylinjene som sniker seg inn på datamaskinen via andre programinstallasjoner. Med Unchecky kan du enklere stoppe den fra å bli installert. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Uønskede programmer havner på PC-en din på en rekke forskjellige måter. Noen følger med når du kjøper datamaskinen - såkalt «bloatware», mens andre installeres uten at du - eller foreldrene dine - kanskje er klar over det.

Såkalt «bundleware» har vært et problem i mange år. Vi snakker om programmer som prøver å snike inn annen programvare eller annet skrot under selve installasjonen, typisk ved at de har en sjekkboks som er automatisk krysset av for at du ønsker å installere dem.

Følger man ikke godt nok med, eller er klar over hva det i det hele tatt innebærer, er det fort gjort å havne i søppelprogramfella.

Programmene og verktøylinjene er ikke nødvendigvis farlige, men det finnes noen som er laget for å spionere på nettaktiviteten din, presentere pop-up-reklame i tide og utide, og sende deg til sider du slett ikke har hatt intensjoner om å besøke.

Kjøpt ny datamaskin?

 • Dette programmet fjerner alt tullet som følger med!
 • Mens dette programmet lar deg installere populære og nyttige programmer i en fei.
 • Avkrysser og advarer

  Unchecky er et gratisprogram som kan komme godt med i så måte. Den overvåker tredjepartsprogrammene du installerer, og hvis et program prøver å installere noen unødvendige programmer, vil den fjerne det nødvendige krysset for deg automatisk, skriver amerikanske PC World.

  For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer