Unngå mobilsider i Honeycomb

Lei av å få mobilversjonen av nettsteder på Android-nettbrettet? Her er løsningen.

BEGGE DELER: Android 3.0 "Honeycomb" kan vise deg både mobil- og vanlige versjoner av nettsider, men velger dessverre ofte det første. Med litt knoting fikser du problemet.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokk
BEGGE DELER: Android 3.0 "Honeycomb" kan vise deg både mobil- og vanlige versjoner av nettsider, men velger dessverre ofte det første. Med litt knoting fikser du problemet. Foto: Ole Petter Baugerød Stokk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nettbrett med Android 3.0 ("Honeycomb") har en lei uvane: De laster mobilversjonen av nettsider.

Skriver du for eksempel inn DinSide.no i nettleseren, sender han deg videre til m.DinSide.no, altså versjonen beregnet for mobiltelefoner. Resultatet blir små bilder og dårligere funksjonalitet.

Hvorfor er det slik?

Slik skriver du mye raskere med splittet tastatur på Android-nettbrett

Nettsidene sin feil

Når du går inn på en nettside, hilser enheten din høflig på nettstedet. Sitter du med en iPhone eller Android-telefon, sier telefonen din fra om dette, og nettstedet sender telefonen din videre til mobilversjonen som passer best for den lille skjermen.

Problemet er at mange nettsider ikke klarer å skille Android-mobiler og Android-nettbrett. Nettsiden hører at brettet sier "Android", og sender det videre til mobilutgaven uten å huske på at Android er langt mer enn bare mobiler.

Hadde nettstedet hørt nøyere etter, og fått med seg at brettet faktisk sa "Android-nettbrett", kunne du fått versjonen du var på utkikk etter. Det er altså utviklerne bak nettsiden sin feil at du får mobilversjoner på nettbrett ditt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer