Unngå risikoene ved USB-lagring

Sørg for kryptering, samt sikker sletting av USB-minneplugger med disse gratisprogrammene.

RISIKOFRITT? Se hva du bør gjøre med minnepluggene for å sikre at informasjonen ikke blir tilgjengelig for andre. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
RISIKOFRITT? Se hva du bør gjøre med minnepluggene for å sikre at informasjonen ikke blir tilgjengelig for andre. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USB-minneplugger blir stadig raskere og fås i kapasiteter på inntil 1000GB, og mange bruker disse til backupformål og lagring av store mengder data.

Problemet er bare at de små pluggene har en lei tendens til å havne på avveie. Er du redd for at personlige filer, private data og bedriftsdata skal bli lest av uvedkommende, er det derfor en meget god idé å kryptere innholdet på minnepluggene dine.

BitLocker er førstevalget

Har du en PC med Professional-utgavene av Windows 7, 8 eller 10, har du allerede et enkelt og glimrende krypteringsverktøy tilgjengelig; BitLocker. Krypterer du minnepluggen (eller eksterne harddisker for den saks skyld), kreves passord for å få tilgang til dataene.

Her kan du lese mer om hvordan BitLocker fungerer.

Hvis PC-en din kjører «standard-Windows», kan det gratis krypteringsverktøyet Toucan være et bra alternativ, samt VeraCrypt, som er en videreføring av det nedlagte åpen kildekodeprosjektet TrueCrypt.

Sørg for sikker sletting

Hvis du skal kaste, selge eller gi bort en minneplugg som har vært kryptert, holder det å formatere den før du gir den fra deg. Bare høyreklikk på stasjonen i Filutforsker, og velg Formater:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer