Unstoppable Copier

Dette programmet fortsetter der andre gir opp.

Unstoppable Copier
Publisert
Sist oppdatert

For en tid tilbake fylte jeg noen dobbeltsidige DVD-er med filmer og musikk jeg ønsket å ha sikkerhetskopier av. Brenningen gikk tilsynelatende problemfritt, og DVDene ble deretter plassert trygt i hylla.

Les også: Denne CDen kan reddes

(U)Sikkerhetskopi

Nylig slettet jeg ved et uhell en hel mappe med videofiler fra harddisken. Siden jeg ikke oppdaget uhellet før etter noen dager, var det ikke mulig å gjenskape filene ved hjelp av et gjenopprettingsprogram, men siden jeg hadde sikkerhetskopiene på DVD lett tilgjengelig, var det bare å bla seg fram til riktig plate og kopiere innholdet tilbake på harddisken.

Trodde jeg.

Det viste seg imidlertid at Windows Utforsker oppdaget sektor-feil på platen. Platen var uten synlige fettmerker eller skader, men samme operasjon på to andre PCer gav nøyaktig samme resultat.

Langt til originalen

Feilen lå midt i den aller siste episoden av BBC-serien "Planet Earth".

Denne episoden varte i nesten tre timer, og inneholdt noen av de mest spektakulære naturscenene. Den ville jeg nødig miste. Original-DVDen befant seg hos min bror i Tromsø, så den var ikke lett tilgjengelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer