UPC lanserer super-bredbånd

KabelTV-selskapet UPC lanserer nå chello Extreme, bredbånd for privathusholdninger med hele 26 Mbit nedlastingshastighet.

UPC lanserer super-bredbånd
Publisert
Sist oppdatert

I følge en pressemelding fra selskapet er det nye bredbåndstilbudet myntet på brukere som bruker Internett til å overføre store datamengder, f. eks film og musikk, store filer mellom jobb og hjemmekontor, eller rett og slett ønsker høy hastighet for alle når flere familiemedlemmer bruker nettet samtidig. Alt skjer altså gjennom samme kabelen som benyttes til TV-signalene.

Valget av hastighet er neppe tilfeldig, den er én megabit høyere enn toppfarten i NextGenTels ADSL2+ tilbud, som riktig nok går over vanlig telefonlinje.

Halvannet sekund pr MP3

Med chello Extreme kan du altså under optimale forhold oppnå en nedlastingshastighet på 26 megabits pr sekund, eller 3,25 megabytes pr sekund. Med denne hastigheten vil det for eksempel typisk ta halvannet sekund å laste ned en 4-minutters sang i MP3-format, eller litt over 3 1/2 minutt å laste ned en smekkfull CD på 700 MB. Opplastingshastigheten er imidlertid mer moderat, med 1,5 mbps, samme som NextGenTel.

- Med denne lanseringen gir vi Internett (IP-trafikk) mer plass, samtidig som de andre tjenestene ikke berøres. Denne type hastigheter og kapasitet setter bredbånd i et nytt lys, og ADSL-teknologien har klare problemer med å henge med på dette nivået, sier Gunnar Evensen, Administrerende Direktør i UPC Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer