USB 2.0: 40 GB mini-harddisk

Små harddisker i lommeformat er kjekt å ha. Vi har testet en miniHD fra Archos med USB 2.0

USB 2.0: 40 GB mini-harddisk
Publisert

Bruksområdene for en kompakt, portabel harddisk er mange. Med en kapasitet på 40 GB er den stor nok til å romme tilstrekkelig data for de fleste, inkludert kataloger, arkiv og prosjekter.

Siden alle moderne PCer enten har USB 2.0 eller FireWire, eller begge deler, er det ikke lenger nødvendig å ta med seg bærbarPC. Du kan heller koble den portable disken til en PC når du kommer fram.Dette er samme type disk som brukes i bærbare PCer, og den er derfor mer robust enn de store 3,5-tommes utgavene. Disse diskene er dessuten langt mindre strømkrevende, og kan drives av strømmen som leveres av en vanlig USB-port.

Fleksibel tilkobling

Selve Archos miniHD er bare litt større enn selve disken, målene er 75 x 120 x 13 mm og vekten er beskjedne 180 gram.

Tilkobling skjer med en spesialkabel, som har en stor kontakt i den ene enden og en standard USB eller FireWire kontakt i den andre enden.

Kontakten er såpass stor fordi den inneholder all elektronikken som konverterer mellom ATA og USB/FireWire. Det er praktisk på en måte, for produsenten, som sparer kostnader ved å produsere en type diskenhet og to forskjellige kabler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer