USB 2.0 eller FireWire?

Endelig har USB begynt å ta av for alvor, og FireWire (IEEE 1394) har også begynt å røre på seg. Nå annonserer imidlertid Intel USB 2.0. Er det noe å vinne på dette for brukerne, eller er det kampen om markedsdominans som tar enda en vending?

USB 2.0 eller FireWire?
Publisert

Vi har lenge strevd med forskjellige tilkoblinger for serie, parallell, tastatur og mus på PCen. På Mac har valgene vært serie, ADB og SCSI. Mye av tilleggsutstyret har også krevd at du demonterer PCen. I tillegg har vi kranglet med spesialkoblinger som MIDI og S/PDIF. Vi trodde det snart var nok, og at USB og IEEE 1394 skulle overta for dette rotet.

Men der tok vi feil.

USB 2.0 og FireWire, en oversikt

USB 2.0 er en ny standard for tilkobling av periferienheter som Intel er i ferd med å utvikle i disse dager. Den er mellom 10 og 20 ganger raskere enn dagens USB. Sjekk artikkelen 2828" target=_TOP>USB overalt for en stemningsrapport om USB på CeBIT-messen i Hannover.

FireWire (IEEE 1394) er en lynrask standard for å overføre store datamengder mellom PC/Mac og periferienheter som digitale videokameraer o.l. Standarden er utviklet at Apple, men finnes også på mange PCer - fra Silicon Graphics arbeidsstasjoner til Sony sine elegante bærbare i Vaio-serien.

Pr. i dag koster tilleggskortene med FireWire det samme som SCSI-kort, men vi hadde håpet at de skulle bli standard på alle PCer. Nå kan mye endre seg siden Intel planlegger USB 2.0.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer