USB 2.0 eller FireWire?

På papiret er USB 2.0 enda litt raskere enn FireWire, med 480 mot 400 Mb/sekund. I virkelighetens verden er det ikke papirspesifikasjonene som gjelder, men vi ble likevel overrasket over forskjellen. Og det var ikke i USB 2.0 sin favør.

USB 2.0 eller FireWire?
Publisert

Maxtor satser på ekstern lagring, de har plassert et bredt utvalg av sine harddisker i eksterne kabinetter. Kapasiteten varier fra 40 til 160 GB for FireWire-utgavene og fra 40 til 120 GB for USB 2.0-utgavene.

Vi har sammenlignet begge 40 GB løsningene, som begge bruker den samme disken, det er bare tilkoblingen som skiller, og fargen på hjørnene til kabinettet. USB 2.0-kabinettet har røde hjørner, mens FireWire-kabinettet har grå hjørner.

FireWire-kabinettet har dessuten to tilkoblinger, mens USB-kabinettet bare har en tilkobling. Det betyr at du kan viderekoble direkte til en annen FireWire-enhet, mens USB-enheter enten må kobles til hver sin port på PCen eller til en USB HUB.

Vi testet begge diskene koblet direkte til respektiv port i PCen, ikke delt med andre enheter. PCen er utstyrt med et Tekram FireWire-kort, mens USB 2.0 er integrert på hovedkortet (MSI K7T-266 PRO2-RU), med 4 porter for USB 2.0 og 4 porter for USB 1.1.

Teori vs praksis

I teorien skulle USB 2.0 være litt raskere enn FireWire, de er oppgitt til å håndtere 480 vs 400 Mb/sekund. Men i dette tilfellet er det et stort sprang mellom teori og praksis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer