USB 2.0 over nyttår

Snart får du harddisker og CD-brennere for USB som er like raske eller raskere enn IDE-enheter.

Publisert

USB har hittil vært en noe blandet fornøyelse. Nå ser det ut til at noen av frustrasjonene vil bli borte, når den nye raske versjonen blir tilgjengelig på nyåret.

Vi har prøvd mange forskjellige USB-baserte enheter siden denne standarden ble etablert og utbredt. Som regel er det positive erfaringer, spesielt muligheten til å koble til og fra utstyr uten å slå av PCen. Men hastigheten har vært en begrensing på for mange bruksområder. Særlig har skannere og lagringsenheter blitt hemmet av hastigheten.

Flere nye løsninger vist på Comdex

Vi har sett på flere løsninger fra flere leverandører, og det er klart at med USB 2.0 er flaskehalsene historie. Med en overføringshastighet på 480 Mbit/sekund (40 ganger raskere enn USB 1.0) håndteres både harddisker og CD-brennere uten problemer.

Det fine med USB 2.0 er at den er bakoverkompatibel med dagens USB. Det vil si at om du kjøper en portabel USB 2.0 CD-brenner, så vil den fungere på full hastighet på utstyr som støtter denne standarden. Da vil du oppnå skriving på for eksempel 12x og lesing på 48x. Kobler du brenneren til en eldre USB-enhet vil du fremdeles kunne bruke den, men da med en brennehastighet på 6x eller 4x og en lesehastighet på 6x.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer