USB 3.0 - produktene kommer

Standarden er satt, nå er det bare å få ut varene

USB 3.0 - produktene kommer
Publisert
Sist oppdatert

USB 3.0 eller som det offisielt heter: Super Speed USB - er nå klar. Spesifikasjonen er spikret, løsninger for sertifisering og godkjenning er klar, silisiumbrikkene er klare - nå venter vi bare på produktene som kan gi oss 10 ganger så rask overføring av data.

Intel, som er en av de viktigste kreftene bak USB-standarden, har imidlertid valgt å se det hele litt an. De har annonsert at de kommer til å rulle ut sine egne løsninger først i 2011. Det innebærer at det ikke kommer til å være innebygd støtte i brikkesettene for USB 3.0 på hovedkort for Intel-prosessorer.

Men det betyr ikke at det ikke kommer til å finnes hovedkort med USB 3.0 - produsentene må bare bruke spesialbrikker i stedet, og disse er allerede tilgjengelige.

De samme brikkene og varianter av disse vil bli brukt på tilleggskort både til stasjonære og bærbare PC-er samt i det utstyret som skal kobles til.

Les også: Hvordan blir USB 3.0?

Produkter som er klare og/eller annonsert

Asus Xtreme Design P7P55D-E Premium var det første hovedkortet som ble annonsert med støtte for USB 3.0. Det er allerede i salg norske nettbutikker og har en pris på i overkant av to tusen kroner. Det støtter Core i5 og i7 på sokkeltype 1156 og er et hovedkort i toppsjiktet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer