USB-boks for lyd og MIDI

Roland, tidligere pioner på musikkutstyr til datamaskiner, har vært svært tilbakeholdne med å lansere nye produkter i denne familien i de siste årene. På musikkinstrument-messen Summer NAMM i Nashville overrasket de med en USB-boks, som inneholder både MIDI-interface, og lyd-del med effektprosessor.

USB-boks for lyd og MIDI
Publisert

Audio Canvas erstatter et lydkort, og er beregnet på bruk i et enkelt hjemmestudio. Den har to inn- og utganger i fronten, hvor du enten kan koble til to mikrofoner eller gitar og mikrofon. Lydsignalene bearbeides i boksen, konverteres og sendes som data til PCen via USB.

I PCen opptrer Audio Canvas for systemet og programmene som et hvilket som helst lydkort. Forskjellen er at den ikke er plassert inne i det strålekammeret en PC er, og derfor ikke vil være plaget av den elektromagnetiske støyen som ofte oppstår i et lydkort.

På baksiden er det phonokontakter for linje inn og ut og en optisk SPDIF digitalutgang.

Audio Canvas har også to separate MIDI inn- og utganger. Du kan dermed koble til to MIDI-instrumenter, for eksempel en synth og en lydmodul, og utnytte begge fullt ut. Vanligvis har lydkort bare en MIDI-port, som håndterer 16 kanaler. De fleste moderne synther og keyboard har også én MIDI-port og håndterer også 16 kanaler. Da kan du spille av 16 forskjellige lyder, som kan være en fri blanding av melodistemmer, bass, akkorder, trommer og lydeffekter. Med to porter (og to instrumenter) får du tilgang til alle 32 kanalene i instrument-kombinasjonen. Men husk at hvor mange toner som kan spilles samtidig er bestemt av polyfonien i instrumentene, ikke av MIDI.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer