USB diskkabinetter - virker de uten strømforsyning?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,
Jeg har en drøyt 3-år gammel bærbar med en ekstra harddisk montert i en utskiftbar modul, tilsvarende DVD-leseren. Nå har selve PCen tatt kvelden, men jeg vil gjerne sette de to harddiskene, de er på 20 GB i små USB-kabinetter. Da kan jeg bruke dem som ekstra lagring.

Finnes det kabinetter som ikke trenger strømforsyning? Som greier seg med strømmen de får fra USB-porten? Det står på diskene mine at de bruker 0,5 A og 0,55 A.

Hilsen Reidar

Datadoktoren svarer

Hei,
Spesifkasjonene sier at en USB-port skal kunne levere 500 mA. Det er akkurat det den ene disken din trekker, og litt mindre enn den andre disken trekker. Dessuten bruker elektronikken oså litt strøm, slik at det er helt i grenseland.

Diskene trekker imidlertid ikke 500 mA – eller 550 mA – kontinuerlig, bare når de jobber som hardest. Derfor er det opp til PCen og disk-kabinettet, om de kan levere litt over spesifikasjonen i korte øyeblikk.

På PCen kreves det at elektronikken er konstruert litt generøst med hensyn til hvor mye strøm som faktisk kan leveres.

For kabinettet sin del, kreves det at det har en løsning med kondensatorer, som fungerer som et ekstra ”strømreservoar” i korte perioder, når disken jobber som hardest.

I praksis betyr dette at du ikke kan være 100% sikker på at USB alene er nok til å forsyne diskene dine med tilstrekkelig strøm. Det vil variere med hvilket kabinett du velger og hvilken PC du kobler dem til.

Derfor bør du sørge for at du får med en ekstra strømforsyning for å være på den sikre siden. Alternativ en parasitt-kabel, med gjennomgangs-kontakter som kobles til mus/tastatur-porten. Den henter strøm derfra, og har plugg i andre enden som kobles til kontakten for strømforsyning på disk-kabinettet.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer