USB diskkabinetter - virker de uten strømforsyning?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Jeg har en drøyt 3-år gammel bærbar med en ekstra harddisk montert i en utskiftbar modul, tilsvarende DVD-leseren. Nå har selve PCen tatt kvelden, men jeg vil gjerne sette de to harddiskene, de er på 20 GB i små USB-kabinetter. Da kan jeg bruke dem som ekstra lagring.

Finnes det kabinetter som ikke trenger strømforsyning? Som greier seg med strømmen de får fra USB-porten? Det står på diskene mine at de bruker 0,5 A og 0,55 A.

Hilsen Reidar

Datadoktoren svarer

Hei,Spesifkasjonene sier at en USB-port skal kunne levere 500 mA. Det er akkurat det den ene disken din trekker, og litt mindre enn den andre disken trekker. Dessuten bruker elektronikken oså litt strøm, slik at det er helt i grenseland.

Diskene trekker imidlertid ikke 500 mA – eller 550 mA – kontinuerlig, bare når de jobber som hardest. Derfor er det opp til PCen og disk-kabinettet, om de kan levere litt over spesifikasjonen i korte øyeblikk.

På PCen kreves det at elektronikken er konstruert litt generøst med hensyn til hvor mye strøm som faktisk kan leveres.

For kabinettet sin del, kreves det at det har en løsning med kondensatorer, som fungerer som et ekstra ”strømreservoar” i korte perioder, når disken jobber som hardest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer