USB: Hauppauge WinTV PVR 2.0

Dette er toppmodellen av USB-enhetene fra Hauppauge, med MPEG2-enkoder i maskinvare. Dette gjør at PCen får langt mindre å streve med, og burde gi et topp resultat. Vi har testet.

USB: Hauppauge WinTV PVR 2.0
Publisert
Sist oppdatert

Hauppauge har et bredt utvalg TV-enheter, fra rimelige enkle utgaver til mer avanserte løsninger. Blant de avanserte finner vi PVR-serien, som har egen maskinvare for MPEG2-enkoding. Vi har tidligere testet en PCI-kort versjon, PVR-350, som du kan lese om her.

De rimelige USB-enhetene fra Hauppauge som vi testet nylig, var vi ikke imponert over når det gjaldt bildekvalitet og brukskomfort. Spørsmålet var da hva den store, avanserte og langt dyrere løsningen ville klare å presentere.

Installasjon

Pakken inneholder alle nødvendige kabler, bortsett fra antennekabel for TV-signalet. Radioantenne følger med, samt fjernkontroll med batterier.

USB: Hauppauge WinTV PVR 2.0


USB: Hauppauge WinTV PVR 2.0


Driverne ble funnet og installert etter at vi koblet til boksen til en USB 2.0-port på vår testPC. Det er ingen lydkabel som skal kobles til lydkortet, alt går via USB. En stømforsyning følger med, her det er ikke tilstrekkelig med det USB-kabelen kan levere.

Så var det å finne Setup- på CDen, det dukket ikke opp noen automatisk installasjonsmeny.

Av en eller annen grunn hang installasjonsprogrammet helt på slutten, under installasjon av Acrobat Reader. Vi fjernet så hele den første installasjonen med et dertil egnet program som ligger på CDen, og kjørte installasjonen en gang til. Det samme gjentok seg, men vi tok bare en omstart og alt virket, bortsett fra at Acrobat ikke var installert.

Da vi startet styreprogrammet, som er det samme som på alle andre TV-løsninger fra Hauppauge, foreslo det å søke etter kanalene, som var unnagjort på et lite minutt.

Det fant alle de frie kanalene, pluss en ekstra, men sorterte ut alle de andre kodete kanalene. Navnene ble ikke registrert.

Vi var som nevnt svært spent på bilde og lydkvalitet, og vi ble ikke skuffet!

Bildekvaliteten var topp! Like bra som på de beste PCI-løsningene vi har testet, så klare og stødige som TV-bilder kan bli.

USB: Hauppauge WinTV PVR 2.0


Kanalskifte var middels raskt uten støy i lyden. Bildet ble derimot kraftig forstyrret mens kanalskifte pågikk.

Lyden var ypperlig, her var det ingen problemer med for kraftig nivå, slik som på PCI-enhetene fra Hauppauge.

Også grabbing av stillbilder fungerte utmerket, bortsett fra at de bare blir mellomlagret i minnet, ikke skrevet til disk som enkeltfiler. Det må gjøres manuelt og enkeltvis. Kjedelig.

Men kvaliteten var upåklagelig!

USB: Hauppauge WinTV PVR 2.0


Opptak

USB: Hauppauge WinTV PVR 2.0


PVR står for Personal Video Recorder, og du kan gjøre opptak i mange forskjelige formater og kvaliteter. Kvaliteten var utmerket, identisk med det vi så på skjermen, naturlig nok, og resursforbruket var rimelig. CPU-forbruket på vår Celeron 2,6 GHz lå på 25-30% under TV-titting og steg til 30-40% under opptak.

USB: Hauppauge WinTV PVR 2.0Vi gjorde så opptak mens vi kjørte testprogrammet PCMark, slik at PCen fikk maksimal belastning. Men dette påvirket verken visingen av TV eller opptaket, det var strøkent uansett. Dette er ikke tilfelle med løsninger som bruker PCens prosessor til å kode videosignalet...

For redigering av videopptakene følger det med Ulead Movie Factory 2, dette programmet kan du lese om her.

USB: Hauppauge WinTV PVR 2.0


Du kan også koble til eksterne videoenheter, det er både S-video, komposit og stereo lyd på phonoplugger. Da kan du f.eks. overføre dine gamle VHS-filmer eller Video-8 til DVD-format, mens du bruker PCen til andre ting...

Konklusjon

Det er ikke tvil om at dette er den klart beste løsningen for USB-basert video på PC som vi har testet. Både bildekvalitet, ytelse og praktiske muligheter er overlegne.

Prisen ligger under 2000 kroner. Vi lånte pakken av Komplett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer