USB: Hauppauge WinTV

Har du lyst til å se TV på PC, men har ikke mulighet til å sette inn et TV-kort? Det finnes også flere USB-løsninger som vi er i ferd med å teste. Her kommer WinTV USB fra Hauppauge

USB: Hauppauge WinTV
Publisert
Sist oppdatert

TV på USB er først og fremst interessant for de med bærbare PCer, for de som ikke liker å skru i PCen sin eller for de med små PCer uten plass til internt TV-kort.

Har du en ordinær PC er fordelen med en ekstern enhet er enklere installasjon og at det er lett å flytte den mellom PCer. Det som kanskje ikke er like attraktivt er at det blir enda flere løse bokser og at USB kan sette begrensninger i kvalitet og bruksmuligheter. Dette gjelder bare den langsomme USB 1.x, den langt raskere USB 2.0 har ikke slike tekniske begrensninger.

Hauppauge WinTV - to varianter

Hauppauge har mange forskjellige TV-løsninger og WinTV USB er den enkleste. Den kommer i to utgaver, hvor den eneste forskjellen er at den ene varianten har FM radio i tillegg. Forøvrig er de identiske.

Det er ingen strømforsyning, det er USB som sørger for dette. USB-kabelen sitter fast i boksen, det er koaksinnganger for antenner for TV og radio.

USB: Hauppauge WinTV


Det er også inngang for S-video (overgang til komposit video følger med), og stereo minijacker for lyd inn og ut.

Installasjonen var etter boka, sett inn USB-pluggen, sett inn CD, og klikk deg gjennom installasjon av driveren. Så er det bare å installere selve programvaren fra Setup-filen på CDen. En omstart så er alt klart.

I bruk

Programvaren er identisk med den som fulgte med WinTV i PCI-versjon som du kan lese vår test av her. Det er stadig to forskjellige programmer som følger med, som gjør det samme, men ser forskjelige ut i designet.

Men det er to viktige ting som skiller denne USB-versjonen fra PCI-versjonen. Det er kvaliteten på lyd og bilde.

USB: Hauppauge WinTV
USB: Hauppauge WinTV
Bildet er vesentlig dårligere, langt mer grovkornet og "lurvete". Det er rett og slett ikke bra.

Lyden er grei, men den er i mono. Dessuten er det en tydelig støypuls når du skifter kanal.

Ellers er løsningen lett å bruke, den reagerer raskt på kanalskifte og det er lett å fange skjermbilder og gjøre opptak. Stillbilder blir imidlertid ikke lagret automatisk til fil, det må gjøres for hvert bilde, noe som er ganske klønete. Men kvaliteten blir ok, faktisk bedre enn det "levende" TV-bildet.

USB: Hauppauge WinTV


Opptak er begrenset til VCD-kvalitet, men resultatet ble faktisk dårligere enn hva dette formatet egentlig kan tilby.

Konklusjon

Vi ble altså ikke imponert. Tidligere produkter fra Hauppauge har vært tildels imponerende, så vi ventet oss mer.

Prisen på rundt 1000 kroner ligger i det lavere sjiktet sammenlignet med andre USB-løsninger.

Hvis du skal ha en enkel løsning til en liten bærbar på hybelen, kan det kanskje være greit. Men det må da være andre USB-løsninger som er bedre?

Vi fortsetter å teste flere USB-TV løsninger i dagene som kommer, så følg med!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer