USB-HUB Combo: Kortleser og USB-porter i ett

Dagens kinaprodukt kostet oss 28 kroner, og er sabla smart.

En kombinert USB-hub med tre porter og kortleser for de fleste aktuelle minnekort. Slikt kan vi like. Foto: Bjørn Eirik Loftås
En kombinert USB-hub med tre porter og kortleser for de fleste aktuelle minnekort. Slikt kan vi like. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det noe man aldri kan få nok av, så er det USB-porter - lett tilgjengelige USB-porter. Og når dette kombineres med lett tilgjengelig kortleser for alle de mest brukte kortene på markedet - inkludert MicroSD og M2, vekkes selvsagt vår interesse.

Og med en prislapp på bare 28 kroner, inkludert frakt fra Hongkong, tok vi sjansen på å bestille fire stykker av dagens kinaprodukt. Man vet jo aldri når man kan få brukt for noe slikt.

Slik fungerer det

Produktet er bordvennlig som bare det, men vi stusser litt på at ledningen sitter i fronten. Slikt bruker da normalt å være plassert bak? Og ledningen kunne godt vært mer enn 50 cm lang synes vi. Hvis du har stasjonær PC som står på gulvet er det jo litt i korteste laget.

Og så stusser vi på en ting til: Hvorfor er det så mange kinaprodukter som er utstyrt med et kraftig blått LED-lys - selv når den dingsen ikke en gang er i bruk? Her er det bare å finne fram sprittusjen eller elektrikertapen og dekke til så godt det lar seg gjøre.

Bortsett fra det oppfører dagens kinaprodukt seg eksemplarisk. Vi testet med et minnekort, en minneplugg og pluggen til et trådløst tastatur og mus, alt tilkoblet samtidig - helt uten problemer:

USB-HUB Combo: Kortleser og USB-porter i ett

Overføringshastigheten begrenser seg imidlertid til USB 2.0-standarden, det vil si at du vil sjelden oppleve hastigheter på mer enn 25 MB pr sekund.

Konklusjon

Jepp, dagens kinaprodukt viste seg å være vel verdt de 28 kronene vårt VISA-kort ble belastet. Butikken vi handlet hos heter Five Star Store, men det finnes haugevis av selgere som selger samme produkt i forskjellige farger på Ebay. Prisene varierer stort sett mellom 25 og 30 kroner.

Få også med deg disse tidligere omtalte kinaproduktene:

Siyoteam minnekortleser til 16 kroner
USB-lydkort til 15 kroner
USB Rechargable Trendy Sport MP3 Player With TF Slot (Red)
Ananda Google TV Cloud Stick E68
Fem meter HDMI-kabel til en slikk og ingenting

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer