USB: Iomega SuperDVD 12x brenner

Er en ekstern DVD-brenner et like godt alternativ som en intern? Får jeg like god ytelse med min bæbare? Vi har testet Iomega SuperDVD

Publisert
Sist oppdatert

Eksterne DVD-brennere er ikke like vanlige som interne brennere, men det finnes en håndfull tilgjengelige modeller. Disse er praktiske der det av en eller annen grunn ikke er plass til en brenner i PCen, hvis man har en bærbar PC eller i de tilfellene hvor flere vil dele tilgangen til en DVD-brenner.

Iomega har valgt å tilby sin brenner i et solid plastkabinett, med USB 2.0 tilkobling. Det finnes andre leverandører som tilbyr FireWire, eller både USB 2.0 og FireWire. Siden det er standard med flere USB 2.0 porter på alle PCer, og FireWire er enten ekstrautstyr eller bare finnes som en enkelt port, så er USB 2.0 et fonuftig valg.

Det er også 2 phonokontakter for lyd ut bak på brenneren.

Brenneren har fått navnet Super DVD Writer, og har omfattende formatstøtte og gode spesifikasjoner. Den støtter brenning av DVD+R med 12x, +RW med 4x og Dual Layer DVD+R støttes med 2.4x. DVD-R støttes med 8x, og -RW med 4x.

Lesing av alle DVD-formater skjer med 10x.

CD-brenning og lesing gjøres med 40x og CD-RW med 24x. Ripping av musikkCD skjer også med 40x.

Installasjon

Installasjonen av brenneren var uproblematisk, USB 2.0 og lagringsenheter er en velprøvd og stabil øvelse for Windows XP, og krever ingen programvare.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer