USB-keyboard for hjemmestudio

Musikk og datautstyr er nært beslektet, men musikkutstyr krever mer av betjeningskomfort. Nå har musikk-keyboardene fått nye skruknotter, det åpner for nye muligheter!

USB-keyboard for hjemmestudio
Publisert
Sist oppdatert

Vanligvis har keyboard til bruk i hjemmestudio hatt svært begrensede funksjoner. Som regel har de hatt tangenter, bender og modulasjonshjul, samt en programmerbar spak til volumkontroll.

Men i løpet av det siste har det dukket opp stadig flere virtuelle instrumenter. Dette er elektroniske instrumenter som kjører som et program på PCens maskinvare i stedet for å kjøre på en spesialbygget boks. Dette kan du lese mer om i denne artikkelen.

Full kontroll

Virtuelle instrumenter har minst like mange funksjoner som de tredimensjonale av metall, plast og - i noen tilfeller – tre. Problemet er at det bare er mulig å endre ett parameter av gangen, siden det eneste verktøyet til å skru knotter med er musen.

Da blir det lett klønete hvis man vil forandre lyden mens man spiller. Særlig på virtuelle analoge synther hadde det vært fint med noe å skru på.

Men her kommer det nye keyboardet fra Evolution – MK-249c – med en glimrende løsning: Det er 12 skruknotter plassert ovenfor tangentene!

De kan dessuten programmeres til hvilken som helst funksjon på en enkel måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer