USB-lyd med X-fi fra Creative

Creative X-fi er mer enn et vanlig lydkort, nå også i liten USB-utgave.

Publisert
Sist oppdatert

Forskjellen på Creative sine lydkort og standardlyden som leveres av kretser på hovedkort, er først og fremst effektene. Disse er i stor grad knyttet til spill, hvor lyden farges av situasjonen i spillet. Er du inne i et rom får du et annet lydbilde enn når du er ute i friluft, et lite rom låter annerledes enn et stort rom, og lyder fra et tilstøtende stort rom høres også annerledes ut enn lyder utenfra.

Alle disse effektene kan genereres i programvare, men det krever prosessorkraft. Fordelen med X-fi-kortene til Creative er at det er egen maskinvare som tar seg av dette, og du vil dermed få mer prosessorkraft til selve spillet.

Hvor stor forskjellen er i praksis vil varierer med forskjellige spill, det er ikke alle som har samme støtte for disse effektene.

Også for musikk

De siste lydkortene og eksterne USB-enhetene fra Creative har også effektprosessorer for musikkavspilling. Her er det X-Fi Crystalizer som skal gjenskape overtoner og dynamikk som ofte blir borte ved komprimering til lavere bitrate. Om det er gjenskaping eller kreativ og musikalsk forvrenging kan diskuteres, resultatet kan bli riktig bra eller helt forferdelig, avhengig både av musikken og lytterens smak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer