USB-lydkort til 15 kroner

Dagens kinaprodukt gir deg lyd inn- og utgang på PC-en.

Et USB-lydkort kan redde deg dersom lyden på PC-en ikke fungerer lenger. Det er dessuten latterlig billig. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Et USB-lydkort kan redde deg dersom lyden på PC-en ikke fungerer lenger. Det er dessuten latterlig billig. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi innrømmer det mer enn gjerne: Får vi noen minutter til overs, er veien kort til DealExtreme, eBay og andre markedsplasser på nett.

Og stadig detter det ned ett og annet i postkassen fra fjerne himmelstrøk vi ikke aner hva er. Vi sliter nemlig med dårlig langtidshukommelse når det kommer til innkjøp av kinesisk elektronikk.

I går lå den nok en gul konvolutt i postkassen, og denne gangen inneholdt den to USB-lydkort. Man vet aldri når man kan få bruk for slike, må vi ha tenkt da vi bestilte dem fra eBay-bruker baobao7879. Vi søkte opp kvitteringen i innboksen, og den var datert 10. september. Godt og vel 3 uker har altså pakken brukt fra Hong Kong til vår grønne postkasse i Ringveien.

Fin liten dings

Det hele og lange navnet på produktet er 7.1 Channel USB to Audio Sound Card Converter Adapter. Det høres flott og fint ut, men i praksis er det en svært enkel konstruksjon som består av en USB-plugg, 12 cm kabel, samt en klump med minijack inn- og utgang.

USB-lydkort til 15 kroner


Ved å putte USB-pluggen i en PC eller Mac får du et eksternt lydkort - uten behov for å installere drivere i det hele tatt. Det er bare å plugge inn hodetelefonene og eventuell mic, og du er i gang. Ifølge selger baobao7879 skal lydkortet fungere på alt fra Windows 98SE til Windows 7, Linux og MacOS - og ingen av operativsystemene trenger ekstra drivere for å bruke det.

Det tok nøyaktig fem sekunder på vår test-PC med Windows 7 før vi fikk denne meldingen:

USB-lydkort til 15 kroner


Deretter var det bare å plugge inn våre lukkede Koss-hodetelefoner og se det vakre røde lyset skinne. Resten gikk av seg selv:

USB-lydkort til 15 kroner


Joda, greit nok

Lyden var imidlertid ikke så god som fra det interne lydkortet (jada, det fungerer på vår PC), det var rett og slett mindre dynamikk - spesielt i de lavere frekvensområdene. Og det er ikke mye man har av innstillinger, man må klare seg med Windows' egne. Og vi fikk litt mer dybde ved å stille inn bassforsterking manuelt. Rett skal være rett:

USB-lydkort til 15 kroner


Konklusjon

Denne løsningen er veldig billig, og du får grei lyd. Helt super til radio og denslags, men litt spinkelt for deg som er opptatt av god trøkk når du spiller musikk. Men med litt fikling med innstillingene får man likevel et ganske bra resultat.

Verdt 15 kroner? Definitivt. Og løsningen er bedre enn denne til 20 kroner.

Du finner mer informasjon hos leverandøren. Og har han ikke flere igjen, finner du mange andre som selger den, men prisene varierer til dels voldsomt.

Men hvis du vil har skikkelig lyd, fortsatt for en rimelig penge, kan vi anbefale denne USB-løsningen fra Terratec.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer