USB-modem på trådløs ruter?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Broren min bor i England og har skaffet seg ADSL der. Han fikk da tilsendt et modem som beskrevet her. Dette har en USB-løsning som man kobler direkte fra modemet til USB inngangen på maskinen. Problemet er at han ønsker å sette på en trådløs router utenpå modemet, men dette lar seg ikke gjøre fordi routere ikke har USB-plugger til modemet. Hvordan kan han løse dette? Må han bytte modem, evt hvilket forelår du? Hilsen Kjell-Ivar

Datadoktoren svarer

Hei,

Det er sikkert mulig å finne en router med USB-plugg, men da startet et helt nytt problem med å få den til å snakke med programvaren i routeren - så det er neppe noen fornuftig løsning.

Da sitter du igjen med to alternativer. Det ene er som du selv foreslår å bytte modemet med et som har litt mer klassiske plugger. Det kan være lurt, for det er nesten aldri særlig lurt å plugge Internett-tilkoblingen direkte på PCen du vanligvis bruker, først og fremst på grunn av virus- og orm-faren.

De fleste modemer vil antakelig duge helt fint, men siden vi ikke har hatt noen tester av slike her på DinSide Data, blir det vanskelig å anbefale ett. Det lureste er nok å ta dirkete kontakt med ADSL-leverandøren og høre om de har gode erfaringer med en bestemt type.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer