USB overalt

USB er den enkle metoden for å koble alt mulig til PCen, og årets CeBIT-messe viser med all mulig tydelighet at dette er i ferd med å bli standard nr. 1. Skal du kjøpe periferenheter nå, bør du derfor kjøpe med USB. I fremtiden vil ikke PCene ha noe annet!

Publisert

Overalt på CeBIT er det ulike enheter basert på USB. USB har en overføringshastighet på 12 Mbits/sek., og den er 100 ganger raskere enn serieporten og nesten 10 ganger raskere enn parallellporten.

Dette gir nyttig hastighet for en rekke nye enheter som nå ser dagens lys. Vi har allerede sett en rekke høyttalersett som ikke trenger lydkort, men hvor all prosessering foregår via USB. Men det kommer også briller med innebygget skjerm og til og med hansker av virtual reality-typen basert på USB.

På CeBIT vises det frem en rekke enheter som har USB, og en rekke enheter som skal gjøre det enklere å bruke USB. Eksempler på sistnevnte er tastaturer og skjermer med innebygget USB-hub, dvs. flere tilkoblingspunkter for USB-enheter. Dette betyr at eksempelvis overføring av bilder fra digitale kameraer blir både lynraskt og enkelt å koble til.

100% dekning i 2001

Analyseselskapet Dataquest mener at alle nye PCer vil ha USB allerede i 2001, og at antallet PCer totalt med USB vil overstige 500 mill. enheter. Dette vil føre til en eksplosiv vekst når det gjelder tilsiget av nye produkter med USB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer