USB PC-kort og harddiskproblemer

Publisert
Sist oppdatert

Hei.

Jeg lurte på om det er bare min PC, eller om det er vanlig at man kan ha problemer med USC-tilbehør når man bruker USB-porter fra et PC-kort (PCMCIA)?

Jeg har en bærbar PC hvor ingen USB-porter fungerer (fikk beskjed at det var kontrolleren til portene som var brent).

Derfor kjøpte jeg et PC-kort kort med USB-porter og alt som skrivere, USB minnepenner o.l fungerer bra. Problemet startet da jeg prøvde en Western Digital mobile disk på 320 GB, den vil ikke starte opp da den blir koblet til USB-porten i PC-kortet. Får kun beskjed om at ukjent USB-enhet er funnet. Er dette normalt?

Har testet disken på en annen bærbar PC, og der fungerer den som den skal. Har også testet 2 forskjellige PC-kort med samme resultat.

På forhånd takk for svar.

Hilsen
Tom

Datadoktoren svarer

Hei Tom,

Den eksterne harddisken din trekker strøm gjennom USB-kontakten, og her er nokså sikker på at det er her problemet ligger. Slike vanlige PC-kort klarer nemlig sjelden å forsyne eksterne enheter med nok strøm.

Men det finnes også slike spesielle kort som kan hente ekstra strøm fra PS/2-porten (hvis du har) på din bærbare - dette skal gi nok til å få disken din til å virke.

Din harddisk kan også bruke en spesiell kabel med to USB-plugger der begge kobles til for å få nok strøm. Jeg er usikker på om dette vil fungere i ditt tilfelle siden du ikke kan hente mer kraft fra den interne USB-kontrolleren (om den da er brent), og jeg vet heller ikke om det vil hjelpe å koble til begge på PC-kortet. Men det kan være verd et forsøk dersom du går i butikken og kan prøve/låne en slik kabel.

Et tredje alternativ jeg kan tenke meg skal virke er å gå via en USB-hub med egen (ekstern) strømforsyning, silk at harddisken kan forsyne seg med saft fra denne. Eneste ulempen er at det kanskje ikke er løsningen som er enklest å dra med seg. Spiller ikke det så stor rolle for deg vil en slik koste et par-tre hundrelapper i velassorterte butikker.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer