USB: Pinnacle PCTV Deluxe

Ønsker du å se på TV, men mangler kortplasser i PCen? Pinnacle har løsningen basert på USB 2.0. Men helt smertefri var den ikke.

USB: Pinnacle PCTV Deluxe
Publisert
Sist oppdatert

Dette er ikke den første USB-baserte løsningen fra Pinnacle. Vi testet en annen USB-løsning for en god stund siden, som du kan lese i denne artikkelen. Men PCTV USB er ikke kompatibel med Windows XP og det er heller ingen planer om dette. Dessuten setter USB 1.x flere begrensninger for ytelsen og finessene for en ekstern TV/Video-enhet.

Derfor lanserte Pinnacle PCTV Deluxe, som baserer seg på USB 2.0 Hi-Speed, som har mer enn nok båndbredde til å vise komprimert TV og video i høy kvalitet.

Nytt design

Den nye boksen har et helt annet design, og vi har langt mer sans for dette enn forgjengerens, som så ut som en krysning av ett eller annet som hørte hjemme på et baderom og en rekvisitt fra en sci-fi serie.

USB: Pinnacle PCTV Deluxe


Tilkobling for antenne, USB og strøm (her er det ikke nok med strømmen fra USB-kabelen) skjer på baksiden, forsiden har innganger for annet analogt videoutstyr, som videomaskin, kamera eller lignende.

Det er ingen knapper, bare noen lysdioder i fronten som viser status.

Installasjon

Vi hadde problemer med den forrige USB-løsningen fra Pinnacle, og det gjentok seg denne gangen også.

På vår første testmaskin gikk alt tilsynelatende greit, vi passerte alle testene i programmet som sjekker både installasjon og egenskapene hos PCen. Men da programmet skulle begynne å skanne kanalene på kabelen fra UPC stoppet det hele bare opp. Vi prøvde alt vi har tilegnet oss av lure grep i de 20 årene vi har jobbet med PCer, men til ingen nytte.
Vi installerte så et nytt hovedkort i testPCen, og reinstallerte Windows XP i ”reparasjons-modus” for å få med oss alle installasjoner og innstillinger. Det fungerte heller ikke.
Først etter å ha installert en jomfruelig Windows XP på ny harddisk, og oppdatert alle drivere og fikser til det nyeste som var tilgjengelig, åpenbarte TV-bildene seg på vår venstre flatskjerm.

I bruk

Programvaren er nesten helt lik den som følger med Pinnacles PCI-løsning, som vi nylig har testet. Du finner artikkelen her.

Skanningen av kanaler gikk greit, nesten alle stasjonsnavn ble registrert og et par ekstra ukodete kanaler som hadde sneket seg med var lette å fjerne.

USB: Pinnacle PCTV Deluxe


Det er ikke noen innstillinger for TV-dekodingen her, den beste de-interlaced innstillingen velges autmatisk, og bildet er meget bra med dype og klare farger og minimalt med flimmer.

USB: Pinnacle PCTV Deluxe


Lyden er også helt i toppklasse, nærmest støyfri og i stereo.

Oppstarten av programmet er vesentlig raskere enn PCI-løsningen, det tar omtrent 6 sekunder til det er bilde på skjermen.

Derimot er kanalskifte det dårligste vi har sett. Det tar mange sekunder, bildet fryser og hopper og lyden kommer og går.

Opptak er derimot helt topp!

Det er riktignok færre muligheter, her er det bare forskjellige MPEG-løsninger å velge mellom, fra VCD til full DVD-kvalitet.

USB: Pinnacle PCTV Deluxe


I motsetning til PCI-versjonen er opptak i DVD/MPEG-2 svært bra! Her er det helt minimalt med blokker og streker, vi registrerte dette knapt i ett eneste tilfelle under testingen! Lyd og bilde er også helt synkront.

Brenning støttes også her direkte fra Galleriet som viser oversikt over alle opptakene.

Fjernkontrollen virker dessverre bare når programmet er i fokus, det er altså ikke nok å bare gripe fjernkontrollen og trykke. Du først må klikke med musa i TV-bildet for å gjøre dette til det aktive programmet. Og da kan du jo like gjerne styre det direkte på skjermen - uten fjernkontroll...

Pinnacle bruker overlay, og dette støttes etter vår erfaring bare på den ene av skjermene i flerskjermsoppsett. TV-bildet lar seg rett og slett ikke flytte over til vår høyre skjerm.

Konlusjon

Løsningen er kresen på maskinvare, den forlanger et rent og ryddig system før den lar seg installere.


Kvaliteten både på sending og opptak er blant de aller beste vi har testet, og svært brukervennlig.

Det er heller ingen billig løsning, listeprisen er 2 460 kroner inkl. mva.

Importør er Multimedia Ekspress.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer