USB-portens beste venner

USB-porten kan brukes til så mangt - vi har funnet mye morsomt å stikke i den.

Publisert
Sist oppdatert

Før i tiden hadde vi massevis av store stygge kabler som passet i hver sin port, men i 1995, da USB-portene gjorde sitt inntog, fikk vi plutselig en standardisering som gjorde at det meste av det vi nå kjøper av tilbehør bruker samme type kabler, med den flate, firkantede pluggen i enden.

Ikke bare fikk vi langt nettere porter bak på PC-en - konseptet med Plug and Play ble også introdusert, og plutselig ville en mus fungere etter et par sekunder i stedet for at en måtte finne frem en CD med drivere som måtte installeres først. I tillegg kunne vi nå koble flere enheter i samme port - faktisk kan du på én USB-utgang koble 127 enheter.

Tiden har gått og USB-porten har blitt raskere enn før. Da USB 2.0-spesifikasjonen ble lansert på vårparten i år 2000, ble overføringshastigheten plutselig ganske rask, med 480 megabit pr sekund som høyeste hastighet. Det er raskt nok til at eksterne harddisker kan kobles til nært sagt alle PC-er og yte godt.

Siden USB-porten også er strømførende (500mA), har man plutselig fått langt større muligheter til å lage morsomme ting som kan kobles til PC-en. Et utvalg av disse har vi samlet i følgende fotoalbum:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer