USB Rechargeable Trendy Sport MP3 Player with TF Slot (Red)

Øreplugger med integrert MP3-spiller og radio - til 60 kroner? Her er dagens Kina-test.

Utrolig mye for pengene, eller bare tull og tøys? Les testen av denne utrolig billige MP3-spilleren/lydbøylen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Utrolig mye for pengene, eller bare tull og tøys? Les testen av denne utrolig billige MP3-spilleren/lydbøylen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å handle fra Dealextreme.com og andre kinesiske nettbutikker har tatt helt av for mange de siste årene, også for undertegnede. Stadig detter det ned nye pakker i postkassen som jeg ikke aner hva inneholder. Slik kan man ha en mini-julaften så ofte man vil.

Sist gang vi omtalte en egenimportert dings fra Kina, var i august. Da hadde vi kjøpt en Anananda Google TV Stick, en mediespiller som kobles rett i HDMI-inngangen på TV. Og den gangen ble vi faktisk positivt overrasket.

Les testen: Ananda Google TV Cloud Stick E68

Smart og billig MP3-spiller?

Denne gangen har vi beveget oss over i det non-visuelle lydmarkedet, nærmere bestemt til en nakkebøyle med øreplugger og innebygd radio, MP3-spiller og minnekortleser, myntet på bruk under aktivitet - jogging for eksempel. Bøylen koster 10 dollar og 70 cent på Dealextreme.com, og da er frakten til Norge inkludert i prisen. 61 kroner, altså.

Her er de viktigste spesifikasjonene:

 • Fullt navn: USB Rechargeable Trendy Sport MP3 Player with TF Slot (Red)
 • Funksjoner: MP3-spiller og FM-radio
 • Formatstøtte: MP3
 • Kapasitet: Krever minnekort av typen MicroSD, støtter inntil 32 GB
 • Batteri: Oppladbart Li-Po-batteri på 3,7V. Skal holde til 3-6 timer avspilling
 • Grensesnitt: USB. Kabel medfølger. Kun til lading, musikk på overføres til kortet på annen måte.
 • Vekt:76 gram
 • Du må altså ha et minnekort i tillegg til selve spilleren, med mindre du bare ønsker å lytte til radio, altså. Men sjansen er stor for at du allerede har et microSD-kort i den gamle mobiltelefonen din. Hvis ikke du har det, selger DealExtreme 4GB-kort fra Sandisk for 6 dollar (35 kroner). Det gir plass til rundt 1.000 sanger i OK kvalitet.

  Man putter ganske enkelt inn et vanlig MicroSD-kort.
  Man putter ganske enkelt inn et vanlig MicroSD-kort. Vis mer


  Slik er den i bruk

  Bøylen sitter faktisk ganske stødig, og vi kan hoppe opp og ned på gulvet uten at proppene faller ut av ørene. Litt ubehagelig er det, men ikke uutholdelig.

  Proppene er av in-ear-typen, og sitter faktisk ganske bra i testerens ører. Men de kommer kun i en størrelse.
  Proppene er av in-ear-typen, og sitter faktisk ganske bra i testerens ører. Men de kommer kun i en størrelse. Vis mer


  Bakerst (i nakken, altså), sitter betjeningsorganene, som begrenser seg til tre knapper i tillegg til en bitteliten av/på-knapp som er så liten at det tok tid før vi oppdaget den. Vi måtte bruke neglen for å skyve den til On-posisjon.

  Disse tre knappene styrer alle funksjonene.
  Disse tre knappene styrer alle funksjonene. Vis mer


  Dette må være blant verdens minste av/på-brytere...
  Dette må være blant verdens minste av/på-brytere... Vis mer


  De tre knappene lar deg starte, stoppe, skifte spor, justere lyd og bytte mellom FM- og MP3-modus. Det sier seg altså selv at hver knapp kan gjøre flere ting, avhengig av om trykker raskt eller holde den inne. Men du kan ikke spille sanger i tilfeldig rekkefølge, og du kan heller ikke lagre FM-stasjoner.

  Det tok imidlertid ikke lang tid før vi hadde skjønt betjeningen, men vi oppdaget raskt noen stygge haker. For det første virket ikke volum-justeringen, noe som må sies å være en litt kjedelig fail. Og "standardnivået" på lyden var nok litt i overkant høyt.

  Lyden var dessuten ikke akkurat noe å juble over. Hvis vi virkelig legger godviljen til kan vi strekke oss til å gi en svak godkjenningskarakter - vel og merke hvis vi befinner oss i et miljø med mye annet støy rundt oss.

  FM-mottakeren var i tillegg veldig svak, så vi har måttet nøye oss med lytte til P1 og nyheter på samisk under testperioden, og nesten akkompagnert med en god dose sus.

  En vanlig miniUSB-tilkobling sørger for lading, men ikke overføring av musikk. Kabel følger med.
  En vanlig miniUSB-tilkobling sørger for lading, men ikke overføring av musikk. Kabel følger med. Vis mer


  Konklusjon

  Det er vel egentlig ikke så mye mer å si om denne lydbøylen enn at basisfunksjonaliteten fungerer, men den er svak på nær sagt alle punkter. Og selv om feilen med volumjusteringen sikkert ikke gjelder alle enhetene, vitner det om at produktet neppe har gjennomgått noen utførlig kvalitetskontroll.

  Derfor vil vi anbefale deg å bruke 60 kroner på noe annet. En trepakning med sokker vil sannsynligvis gi deg langt større og langvarig glede.

  Hvis du likevel ble fristet, finner du mer informasjon Dealextreme.com.


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer