USB sluttet å virke

Publisert
Sist oppdatert

Hei Datadoktoren! For en tid siden tok jeg ut en minnepinne fra min stasjonære PC uten å gå i gjennom "trygg fjerning". Dette førte til at alle usb-utgangene sluttet å virke. Jeg har trådløst tastatur, men koblingen er via usb-porten. Da denne sluttet å virke førte dette til at jeg ikke fikk brukt tastaturet. Jeg hadde også en mus koblet til usb-porten. Denne sluttet også å fungere. Jeg prøvde portene bak på PC'en med samme resultat. Jeg prøvde å koble på en gammel mus i den gamle museporten, og det fungerte. Jeg forsøkte også å koble et tastatur i tastaturporten, men det fungerte ikke. Jeg kan derfor ikke bruke noe tastatur på maskinen nå. Noe som jeg synes er litt merkelig er at dersom jeg setter inn noe i usb-porten nå, f.eks. en mus, så lyser den som om den virker. Men når PC'en har bootet ferdig, så fungerer den ikke! Hva kan være feil? Er det hovedkortet som er skadet? Kan jeg bare kjøpe et nytt usb-kort? I så fall, hvorfor virker ikke et tastatur som bruke den vanlige tastaturporten? Håper på et snarlig svar! MvhMorten

Datadoktoren svarer

Hei

Siden musen lyser kan det tyde på at det har skjedd noe med driverprogramvaren til USB og ikke noe med maskinvaren. Men helt sikkert er det ikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer