USB: Terratec Cinergy 200

Terratec har også en USB-basert løsning for TV på PC. Vi har sjekket ut Cinergy 200, som er en utrolig liten boks. Men det er jo som kjent ikke størrelsen som teller.

USB: Terratec Cinergy 200
Publisert
Sist oppdatert

Cinergy 200 er den desidert minste USB-TV enheten vi har sett. Det er akkurat plass til pluggene på enden, stort mindre kan den nesten ikke være uten at den blir vanskelig å bruke.

Men pakken inneholder mer enn selve USB-enheten. Den kommer med fjernkontroll, hodetelefoner(!), lydkabel, 2 USB-kabler - en kort og en lang - og overgang fra komposit til S-Video.

USB: Terratec Cinergy 200


USB: Terratec Cinergy 200
USB: Terratec Cinergy 200


På den ene enden sitter kontakter for S-video inn, for TV-kabel og minijacker for lyd inn og ut. Det er trangt rundt antennepluggen, så denne bør ikke være av typen med tykk kappe rundt selve kontakthylsen. Da får du ikke satt inn pluggen til lydkabelen.

Av en eller annen grunn sitter det en mini-USB kontakt i andre enden, i stedet for en vanlig USB-kontakt. Noe merkelig, siden det er egentlig er god plass til en vanlig USB-kontakt, noe vi absolutt ville ha foretrukket.

Installasjon

Under installasjonen av driveren støtte vi på et problem. En "hotfix" oppdatering av noen USB-relaterte systemfiler skulle avslutte installasjonen, men vi fikk feilmelding siden denne var feil språkversjon. Vi installerte på engelsk Windows XP, så det syntes vi var merkelig.

Vi løste problemet ved å laste ned "hotfixen" direkte fra Microsoft. Det gikk greit, siden installasjonsprogrammet varslet hvilken oppdatering som var i ferd med å installeres før det forsøkte å installere.

Installasjon av styreprogramvaren gikk helt prikkfritt.

I tillegg følger det med programmet WinDVR, som har mer omfattende muligheter, for eksempel opptak i MPEG-2 format.

I bruk

Kanalsøket gikk raskt og greit, alle kanalene hvor det var signal ble samlet i en liste. Så var det bare å plukke ut de kanalene man ønsket å bruke og flytte dem over i en annen kolonne. Navnene på kanalene ble ikke funnet, og måtte legges inn manuelt.

USB: Terratec Cinergy 200


Bildekvaliteten var ikke så bra som på gode PCI-kort. Det er flere analoge artifakter som striper og etterslep, og påtagelig mer støy i bildet. Dessuten bidrar svakheter i digitaliseringen til sitt, med andre forstyrrelser som vi også kjenner igjen fra ikke så gode MPEG-enkodere.

Vi har gjort det enkelt å sammenligne bildekvaliteten, siden vårt testopplegg kan vise to løsninger side om side på to identiske skjermer koblet til 2 PCer. I den ene sitter vårt favoritt-PCI-kort og kabelsignalet splittes til denne og den andre PCen med USB-TV boksen som testes. For sikkerhets skyld bytter vi alltid om kablene frem og tilbake for å sjekke at det ikke er noen forskjell som skyldes disse.

Kanalskiftet er rimelig raskt uten støy i lyden, som forøvrig er svært kraftig og dessverre i mono.

Å fange stillbilder virker ganske skranglete, TV-bildet forsvinner flere sekunder under fangst og etterlater i blant støy i nederste del av bildet.

Opptak fungerer greit både i VCD og DVD-format, men det er begrenset med kompresjonsmuligheter. Da må du heller bruke WinDVR, som følger med.

Dette programmet oppførte seg ikke spesielt elegant på vår testPC, en Shuttle med 2,6 GHz Celeron og 512 MB minne. Oppstart var uhyre tregt, det fant ikke lydkilden og vi måtte prøve og feile i lydkortets kontollpanel for å få med lyd på opptak.

Opptakene ble greie, ut fra kvalitetsnivået på TV-bildet i utgangspunktet.

Konklusjon

Heller ikke denne USB-løsningen var tilfredsstillende. Både bildekvalitet og programvarens oppførsel var ikke like bra som vi hadde håpet. Sammenlignet med gode PCI-løsninger er det tydelig forskjell.

Prisen ligger på rundt 1400 kroner.

Distributør er Komplett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer