USB: Trust Digital PCTV

Også Trust er nå klare med en USB 2.0 løsning, som i tillegg til TV-titting fungerer som opptaker i MPEG1, MPEG2 eller MPEG4 formater. Vi har testet.

USB: Trust Digital PCTV
Publisert
Sist oppdatert

USB-enhetene for TV kommer i mange varianter. Noen er små og lette, uten strømforsyning og er beregnet på mobilt bruk sammen med en bærbar PC. Andre varianter er vesentlig større, bruker ekstern strømforsyning og er et alternativ til PCI-løsninger.

I tillegg finnes det noen modeller som er middels store, og egner seg både til det ene og det andre. I denne kategorien faller WinTV enhetene fra Hauppauge og dagens testobjekt - Trust Digital PCTV.

USB: Trust Digital PCTV


Det fulle navnet er Trust USB2 Digital PCTV and Movie Editor og pakken inneholder i tillegg fjernkontroll og kabler, det enste du trenger er en ledning fra kabelanlegg eller antenne.

USB: Trust Digital PCTV
USB: Trust Digital PCTV
USB: Trust Digital PCTV


Selve boksen er omtrent på størrelse med strømforsyningen til en bærbar PC, men mye lettere. På den ene siden finner vi kontakt for USB 2.0 og sensor for fjernkontrollen.

På den andre siden finner vi innganger for analoge videoapparater, som Hi8 kamera eller VHS-spiller. På motsatt kortende i forhold til antennekontakten sitter lydutgangen. Skal du koble til alle kontaktene får du altså kabler som stikker ut i alle retninger.

Vi ville ikke ha laget boksen slik, men samlet alle kontaktene som skulle kobles til PC på den ene siden og kontakter for analog video på den andre. Det hadde blitt mindre ledningskaos.

Installasjon

Vi installerte løsningen både på vår Shuttle og på vårt testeksemplar av Dell Inspiron 8600. På Dell'en gikk det helt smertefritt, men på Shuttle'n måtte vi kjøre System Restore helt tilbake til nyinstallert Windows XP for at installasjonen av styreprogrammet ville starte. Etter dette gikk det smertefritt.

Du må også installere WinProducer3 som følger med i pakken for å kunne gjøre opptak. Dessuten må du finne en bestemt DivX kodek på nettet, lastes ned og installere, siden denne ikke finnes på CDen. Dette gikk også helt greit.

I bruk

USB: Trust Digital PCTV


Ved første start av styreprogrammet dukket det opp et konfigurasjonsprogram, hvor du stiller inn hvilke typer signalkilder boksen er koblet til. Kanalsøk ble ikke startet automatisk, det må du sette i gang selv.

Det tok relativt lang tid, vi snakker om godt over 10 minutter, da var alle frie kanalene funnet pluss noen ekstra. Navnene på stasjonene ble ikke registrert, men det var enkelt å skrive inn disse samt å luke ut de stasjonene som ikke var interessante.

Lydinnstillingene fikk vi ikke til å gjøre noe som helst, verken volum eller tonekontrollene hadde noen fiunksjon. Dette var uavhengig av om vi koblet rett i lydanlegget eller til lydkortet på PCen.

Men bildekvaliteten var helt utmerket, både koblet direkte til der kabelkontakten kommer inn i huset og oppe på arbeidsrommet etter en del ekstra meter antenneledning.

USB: Trust Digital PCTV
USB: Trust Digital PCTV
USB: Trust Digital PCTV
USB: Trust Digital PCTV
Det som ikke var fullt så strøkent var lyden. Den var for det første svært diskantrik, og lot seg ikke justere i styreprogrammet. Men det som var mer plagsomt, var at lyden kommer drøyt et sekund før bildet! Det blir mildest talt merkelig... Vi regner med at Trust ordner opp i dette før produktet er i handelen, i form av en driveroppdatering.

Opptak

USB: Trust Digital PCTV


Du kan velge mellom tre alternative videoinnstillinger for opptak, dette er MPEG1, MPEG2 eller MPEG4, men det er bare 320x240/352/288 oppløsning uansett.

Men det er langt flere varianter for lydkvaliteten. Den kan være fra 11025 Hz samplerate i mono opp til 48 kHz i stereo, avhengig av hvilken variant du velger av videoformat.

Opptakskvaliteten var helt utmerket både med MPEG2 og MPEG4, mens MPEG1 var mer lurvete, som forventet.

Det er bare mulig å ta opp på harddisk, ikke direkte til brennbar DVD.

For redigering av video følger programmet WinProducer med.

Konklusjon

Løsningen er lovende, med god bildekvalitet og opptaksmuligheter. Men Trust må fikse problemet med lyden før vi vil anbefale dette produktet.

Prisen ligger rundt 1450 kroner inkl mva. Sjekk hos www.trust.com etter forhandlere, når produktet er klart til levering.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer