USB1 eller USB2?

Publisert
Sist oppdatert

Hei

Jeg har en par år gammel Acer Travelmate 800 serie. Lurer på om det er USB 2.0 på denne? Hvor kan jeg sjekke dette i "enhetsbehandlingen" ? Dersom pc ikke har det er det mulig å oppgradere en no USB drivere for å få det?

Kakeoppskrift ønskes.....

Elise

Datadoktoren svarer

Hei Elise,

USB 1 og 2 er fysisk identiske, men det er flere måter å finne det ut på. Det ene er å nettopp sjekke under "Enhetsbehandlingen". Nederst i lista ligger "Universal seriell busskontroller" (USB), som du kan dobbeltklikke. Det du skal se etter i den nå utvidede lista er "USB2" eller "Enhanced". Finner du det så har du USB2.

En annen måte (hvis du har Windows XP) er å plugge inn en rask USB2-enhet i en USB-port. Hvis det er en USB1-port vil du få opp en boble nede i det høyre hjørnet som forteller deg dette (og at det ikke akkurat vil gå kjapt…).

Du kan selvfølgelig også overføre filer med f.eks. en USB2 minneplugg. USB1 vil gi deg opp til 12Mbit/sek i hastighet, mens USB2 vil gi deg opp til 480 Mbit/sek. Kort sagt, har du en overføringshastighet på omtrent en megabyte i sekundet, har du USB1. USB2 vil gi deg langt større hastighet når den er koblet til en USB2 enhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer