USB2.0 på "gammel" PC?

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei! La meg begynne med å gi ros for en meget bra side! Jeg har en bærbar PC med USB 1.1 porter. Nylig har jeg kjøpt både eksternt nettverkskort og ekstern CD-brenner som jeg har koblet til USB-portene. Ytelsen går greit for bredbånd-tilkobling, men når jeg skal bruke CD-brenneren får jeg bare brukt minimalt av kapasiteten (4x mot 48x).

Finnes det også eksterne USB 2.0 adapter som man evt. kan koble til Firewire porten eller lignende? Er det muligheter å oppgradere til USB 2.0?

Håper dette er et spørsmål som også andre kan ha nytte av å få svar på, og at dere kanskje har en løsning på problemet. På forhånd takk.

mvhAmund

Datadoktoren svarer

Hei Amund,

Takk for ros! Det er fullt mulig å få USB2.0-porter på en bærbar PC med kun USB1.1-porter innebygd. Du trenger da et kontrollerkort som settes i en ledig PCMCIA-plass på PCen (De fleste bærbare PCer har en eller 2 slike plasser).

En slik kontroller koster gjerne 4-500 kroner. Hør med din dataleverandør.

Også eiere av stasjonære PCer kan få høyhastighets USB2.0-porter ved å kjøpe en kontroller som settes i en ledig PCI-slot på hovedkortet. Disse kontrollerne koster gjerne fra et par hundrelapper og oppover, avhengig av antall porter og produsent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer