Usikker på SSD? Ikke etter dette

Nøler du med å erstatte harddisken med SSD?

Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere PC-er kommer med SSD ferdig installert, enten sammen med en harddisk eller som eneste lagringløsning. Det gjelder både bærbare og stasjonære. De nyeste, minste og letteste bærbare av typen Ultrabook har alltid SSD, på grunn av vekt, ytelse og strømforbruk. Dette er en del av definisjonen på denne maskintypen.

Og hvis du lurer på hva en SSD er for noe, så er det ganske enkelt en lagringsenhet som de fleste regner som harddiskens etterfølger. Den er flashminnebasert, og har ingen bevegelige deler, bruker mindre strøm, veier mindre, støyer ikke, blir ikke varm, og er som regel mye raskere enn harddisken.

Les også: Dette bør du vite om SSD

For mange er det også gode grunner til å oppgradere den "gamle" bærbare eller stasjonære i stedet for å kjøpe ny. Det er vel anvendte kroner, og det oppleves ofte som om du får en ny maskin.

Men det finnes mange SSD-er i handelen, hva skal man velge når man skal oppgradere?

Størrelse

Vi har blitt vant til stadig større disker de senere årene, selv om de færreste egentlig har hatt behov for det. Skal du fylle flere terabyte med diskplass må du enten være fotograf, videoentusiast eller drive lydstudio. Eller en digital hamster som laster ned alt du får tak i av filmer, serier og musikk som du ikke lever lenge nok til å se eller høre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer