Ut av boksen

Publisert
Sist oppdatert

Vi bemerket i forrige testrunde at de fleste norske PC-byggere legger ved det som ble ”til overs” etter monteringen av alle standardkomponentene, samt manualer og CDer. Alt dette legges i esken der hovedkortet lå, og her legges også ekstrautstyr som kortleser, mus og eventuelle ”gratis” spill.

Emballasjen er sjelden skreddersydd, og det var bare Mamoz som leverte hele PCen med skjerm i ett kolli. Dette var dessuten mindre enn kartongene fra de andre leverandørene.

For erfarne PC-brukere som bestiller ferdig montert PC fordi de ikke lenger gidder å bruke tid på å sette sammen selv, er dette en utmerket løsning.

For de som ikke er så erfarne og PC-interesserte, tror vi at det hadde vært gunstig med en noe mer brukervennlig løsning. Her har de internasjonale merkevarene selvsagt en fordel, siden de kan operere med større volumer. Men en mer brunevare-aktig måte å pakke og presentere en ny PC på ville nok være et pluss for mange nye brukere.

En annen hindring for en brukervennlig PC for nye brukere, er den omstendelige igangsettingen av Windows XP som Microsoft krever. Dette gjelder også de internasjonale merke-PCene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.