Ut av boksen

Publisert
Sist oppdatert

Det er vanlig praksis blant norske PC-byggere å samle sammen alt som følger med komponentene, men ikke ble brukt og legge dette i esken til hovedkortet. Der finner man da bokstavelig talt litt av hvert. Fra spesielle overganger til ymse brukerveiledninger, CDer og kabler som en gang muligens kan komme til nytte

Dette kan virke forvirrende på de som kjøper PC første gang, som gjerne vil bli "holdt i hånden" under sammenkobling og igangsetting.

Når alt er koblet opp og maskinen slås på for første gang, så må man gjennom Microsoft sin rutine, med innlegging av produktnøkkel, maskinnavn og eventuelle brukere.

Dette hadde kunnet gjøres langt enklere, hvis produsentene hadde kunnet klargjøre PCene i større grad enn det Microsoft tillater. Men det er en annen diskusjon...

Forrige gang var det ingen av PCene som kom opp i riktig skjermoppløsning, som er 1280 x 1024 på de LCD-skjermene som følger med. Denne gangen var PCen fra Mamoz den eneste som faktisk hadde dette på plass etter oppstartsrutinen.

Derimot var DVD-brenneren på PCen fra Mamoz satt i PIO-mode, som innebærer at den har dramatisk lavere ytelse enn normalt. Dette oppdaget vi da vi skulle spille av en DVD, noe som var bortimot umulig. Det var mer avbrudd enn visning. Etter å ha endret på dette under Egenskaper i kontrollpanelet, og startet PCen på nytt, var alt på plass og avspilling av DVD fungerte helt utmerket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer