Ut av boksen

Publisert
Sist oppdatert

Alle maskinene er godt emballert, men innholdet vil nok for mange virke rotete. De som har problemer med en enkel Ikea-hylle vil nok fremdeles fortvile. Ikke fordi det er så mye å koble sammen, men fordi det er en del ekstra kabler, overganger, CDer og mapper osv. Mesteparten av dette er det ikke nødvendig å gjøre noe med for å få maskinen til å virke. Det er først hvis man skal koble til ekstrautstyr at det blir nødvendig. Men noen førstegangsbrukere vil nok bli litt engstelige og lure på om det er trygt å slå på maskinen når det fremdeles ligger "løse deler" i pakken.

For de som har brukt PC tidligere, og vet at det er nok å koble skjerm, tastatur og mus til PCen for at den skal virke, så er det greit.

Windows XP Home er forhåndsinstallert på alle maskinene i testen.

Alle PCene starter opp slik Microsoft krever av produsenten, som innebærer at du må legge inn maskinnavn, produktnøkkel og brukere før du kommer inn i Windows.

Når du så er inne kan du begynne å utforske PCen.

Det viste seg at ingen av maskinene var konfigurert for skjermoppløsning på 1280 x 1024, som er standard for 17-tommers LCD som alle maskinene ble levert med. Derimot kom alle maskinene opp med skjermoppløsningen satt til 1024 x 768. En enkel sak å endre for en erfaren bruker, men ikke alltid like greit for førstegangskjøperen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer