Ut med PCen!

Nå lanserer Lotus eSuite, som er en Office-lignende programpakke som er helt basert på Java. Det innebærer at den kan brukes På NC (Network Computer) eller en (nesten) hvilken som helst maskinstandard som støtter Java 1.1.

Publisert

eSuite er ikke en fullblods Office-pakke, men mer en lett utgave for ansatte i organisasjoner med forholdsvis enkle behov. Pakken består av nettleser, e-postprogram, terminalemulator, filbehandling og Office-programmene tekstbehandling, regnerark og presentasjonsprogram.

Slik virker det

En NC er en enkel datamaskin uten harddisk. Den startes fra nettverket, og laster programmene i internminnet. Når du starter eSuite, laster du de applikasjonene du trenger fra nettet. Applikasjonene kjøres deretter på NCen, og det er derfor ikke trafikk mot nettverket når du f.eks. kalkulerer et regneark. Applikasjonene som lastes har en størrelse fra 300 til 500 kb.

Fordelene

eSuite er betydelig enklere å administrere enn PCer i nettverk. Fordi alt kjøres fra serveren kan en nettverksansvarlig sette opp brukerkontoer, rette feil o.l. uten å måtte gå fysisk til hver enkelt maskin. Oppdatering av programvare gjøres en gang, og dermed vil alle ha tilgang til det nye programmet. Siden programmet kjøres fra server, kan også en bruker logge seg på hvor som helst i nettverket og få opp nøyaktig det samme skjermbildet med de samme programmene. Ved feil på maskinene vil det også være lettere å sette opp en ny fordi ingenting lagres lokalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer