UT2004 nærmer seg med stormskritt

Unreal Tournament 2004 er på vei, og vi har hygget oss med den nylig slupne demoen og sett på hva spillet har å by på. Bør du glede deg?

Publisert
Sist oppdatert

UT2004 nærmer seg med stormskritt

  1. Unreal Tournament 2004 i bilder


Vi fryktet en stund at Unreal Tournament-serien skulle utvikle seg til en årlig oppdatert sportsserie, i og med at 2004-utgaven skulle opprinnelig komme omtrent nøyaktig ett år etter 2003-versjonen. Spillet ble imidlertid utsatt til våren, og utviklerne forsikrer om at det er blitt lagt betydelig mer arbeid i det enn tilfellet ville vært med en enkel oppdatering. Det er mye nytt og spennende å hente i Unreal Tournament 2004.

Nye moduser

UT2004 nærmer seg med stormskritt
UT2004 nærmer seg med stormskritt


Den populære Assault-modusen returnerer fra det første UT-spillet, men nå i en oppgradert versjon. Det handler om to lag, hvor et av disse er angriper, mens det andre er i forsvarsposisjon. Angriperne må utføre en rekke oppgaver mens de beveger seg innover brettet for å nå målet. Det er imidlertid flere nye elementer med i denne omgang. Laget som forsvarer kan nå for eksempel bruke stasjonære maskingevær for å meie ned motstanderne, mens angriperne kan hente sitt utstyr på våpenstasjoner som inneholder flere forskjellige typer våpen, i stedet for å løpe rundt brettet og prøve å finne enkeltvåpen.

Epic har også lagt til en helt ny modus som heter Onslaught. Denne er noe inspirert av Battlefield 1942, da opplegget går ut på å ødelegge fiendens base mens du forsvarer ditt eget - og for å klare dette må du ta kontroll over samtlige punkter som kalles "power nodes". Først når alle nodene er dine kan du sette ildkraften inn mot den fiendtlige basen. Det er i Onslaught du får benytte deg av den største nyheten i UT2004: kjøretøy. Banene er nemlig store og du kan bruke tanks, buggies og flyvende maskiner for å komme deg frem. Kontrollsystemet er ukomplisert og det er like lett å sette seg inn i kjøretøyene som i Battlefield 1942.

Den fotball-aktige Bombing Run-modusen er fremdeles på plass.

UT2004 nærmer seg med stormskritt
UT2004 nærmer seg med stormskritt


I tillegg er det selvsagt gode, gamle deathmatch, team deathmatch og ctf-modusene som gjelder, så fansen av nettspilling av den gamle skolen vil finne nok å gjøre.

Grafikkmotoren som brukes i spillet er den samme som i forrige utgave, men med en god del oppdateringer. Det ser uten tvil fremdeles meget pent ut, og samtidig klarer spillet å kjøre på noe eldre maskiner.

Det virker som om UT2004 kommer til å bli det spillet 2003-versjonen burde ha blitt. Med en ny og spennende modus, kjøretøy og flere små justeringer på våpen, samt massevis av nye brett og karakterer, ser spillet meget lovende ut. Du kan sjekke det selv ved å laste ned demoen her. Spillet slippes mot slutten av mars, og vi kommer tilbake med full anmeldelse da.

Klikk her for flere bilder fra UT2004-demoen!

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer