Utgivelser på DVD Audio klar i november

BAKGRUNN: I november slipper Warner flere utgivelser i det nye DVD Audio-formatet. Dette formatet krever egne avspillere. Er dét noen vits å kjøpe? Her er den tekniske bakgrunnen. Døm selv.

Technics DVDA10 er en ren DVD Audio-spiller.
Technics DVDA10 er en ren DVD Audio-spiller. Vis mer
Publisert

De aller første utgivelsene på DVD Audio slippes av Warner 7. november, og da vil blant annet Beethovens 4 & 5 Symfoni, Core av Stone Temple Pilots, Brain Salad Surgery av Emerson, Lake and Palmer, samt en rekke andre klassiske verker bli tilgjengelig for de få som har en avspiller som kan takle formatet.

DVD Audio-formatet har vært annonsert lenge, men ble blant annet forsinket pga. at Data-Jon & Co. publiserte kodene for avspilling av DVD. Dette kan du lese mer om i 7873">denne artikkelen

DVD Audio i et nøtteskall

DVD Audio øker kapasiteten og forbedrer lydkvaliteten. Spørsmålet er om markedet er villig til å akseptere dette og bruke penger på nyinvesteringer i alle komponentledd.

DVD Audio tilbyr digitalisert lyd med 16, 20 og 24-bits oppløsning og sampleratene er 44,1, 88,2 176,4 kHz eller 48, 96 og 192 kHz.

I tillegg er det også muligheter for 6-kanals lyd med optimal kvalitet (24-bit og 192 kHz) med musikk i opptil 74 minutters lengde. Dette skjer med datakompresjon, men denne opererer ikke med tap av informasjon, som for eksempel MP3. Ved dekompresjon gjenopprettes dataene 100%.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer