uTorrent 2.0 gjør bittorrent-lasting raskere

Verdens mest utbredte program for håndtering av bittorrent-filer har kommet i ny versjon.

uTorrent 2.0 gjør bittorrent-lasting raskere
Publisert
Sist oppdatert

BitTorrent er et P2P-nettverk som ble utviklet av amerikaneren Bram Cohen i 2001. Nettverket er desentralisert og har den fordelen at du laster ned små databiter fra mange datamaskiner samtidig - både fra de som allerede har lastet ned materialet og de som er i ferd med å laste ned materialet.

Dette avlaster presset på én bestemt maskin og en bestemt del av nettverket slik vi ser på vanlig deling av filer fra en server.

Les mer om teknologien her

Både lovlig og ulovlig distribusjon

Selv om bittorrent gjerne forbindes med ulovlig fildeling, er det stadig flere som tar i bruk mulighetene også til å distribuere lovlig materiale - både film- og programskapere, og her hjemme har NRK brukt det til å distribuere TV-serier til fri, privat anvendelse.

Et av ankepunktene er hastigheten kan variere. Det er sjelden at man utnytter hele potensialet som ligger i bredbåndsforbindelsen.

Vesentlig raskere

For å kunne laste ned bittorrent-delte filer, trenger du en bittorrent-klient. Den mest brukte heter uTorrent, og den har nå kommet i en ny versjon som byr på flere vesentlige forbedringer, viktigst er støtten for UDP, som skal sørge for langt bedre ytelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.