Utrolige prisforskjeller på minnekort

KOMMENTAR: Prisene på minnekort har rast i det siste. Det har ikke alle butikkene fått med seg, og vi tror vi vet grunnene.

Damen i Kingston-reklamen smiler. Det gjør heldigvis vi også etter vårt lille innkjøp.
Damen i Kingston-reklamen smiler. Det gjør heldigvis vi også etter vårt lille innkjøp. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Undertegnede tester stadig nye digitalkameramodeller, og tok nylig turen til Oslo sentrum for å skaffe noen nye, billige minnekort av typen SD/MMC. Prisene har den siste tiden sunket dramatisk, selv fra anerkjente produsenter som Lexar, Kingston og Sandisk.

Jeg tok turen innom en av forhandlerne i Møllergata, og fikk raskt hjelp fra en hyggelig ekspeditør. Butikken, som har spesialisert seg på salg av foto- og videoutstyr, tilbyr diverse SD-kort fra produsentene Lexar og Sandisk. Jeg bestemte meg for å kjøpe 3 stk 128 MB-kort, ett til hvert av de tre kameraene jeg skulle fotografere med denne dagen. Tilfeldigvis spurte jeg om prisen før jeg åpnet lommeboken, og ante raskt ugler i mosen da jeg fikk opplyst at kortene kostet rundt 500 kroner pr stk.

Bevisst feilinformasjon?

- Har ikke prisene sunket kraftig i det siste da, prøvde jeg meg, og fikk til svar at det gjaldt ikke kort av typen SD, men Compact Flash og MemoryStick. Heldigvis visste jeg bedre, og prøvde forsiktig å antyde at flere av konkurrentene nok solgte SD-kort til langt lavere pris. Jeg får til svar at han muligens ikke hadde fått oppdatert prisene sine ennå, men at det var en sjanse for at det ville bli gjort i løpet av morgendagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer