PlayStation 5

Utsolgt i lang tid fremover

Venter du på PlayStation 5 eller Xbox Series X? Da har vi dårlig nytt.

PLAYSTATION 5: Har du ikke fått tak i PlayStation 5 allerede, må du nok smøre deg med tålmodighet. Foto: Pål Joakim Pollen
PLAYSTATION 5: Har du ikke fått tak i PlayStation 5 allerede, må du nok smøre deg med tålmodighet. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Interessen for nye PlayStation 5 og Xbox Series X har vært enorm, og for dem som ikke var tidlig ute med å forhåndsbestille, har det vært vanskelig å få tak i de nye konsollene.

Og det blir neppe bedre med det første.

Utfordringer i produksjonen

Både Sony og Microsoft har vært tydelige på at det de har tilgjengelig, blir solgt unna øyeblikkelig.

Årsaken er produksjonsutfordringer, blant annet hos brikkeleverandøren AMD, som produserer både prosessorene og grafikkprosessorene til PlayStation 5 og Xbox Series X|S.

Tidligere denne uka fortalte AMDs toppsjef, Lisa Su, at etterspørselen etter de nye konsollene har vært mye høyere enn de forventet, noe som har ført til forsinkelser i konsollmarkedet, men også PC-markedet.

Su uttalte også at de forventer begrensninger i brikkeleveransene i første halvdel av 2021, men at de jobber med å øke kapasiteten som vil gjøre utsiktene for andre halvdel mer positive, skriver IGN.

– Enorm etterspørsel

De samme meldingene kommer fra Microsofts toppsjef, Satya Nadella, som under en konferansesamtale med investorer tirsdag kveld, gjorde det klart at det vil være begrenset tilgjengelighet på Xbox Series X og Xbox Series S i overskuelig tid fremover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer