Utstyr til videoredigering

Utstyr til videoredigering
Publisert

Hei.

Har kjøpt meg digitalt videokamera, med DV-utgang. Trenger jeg å kjøpe videoredigeringskort eller kan jeg koble dette rett inn i usb-porten på PCen?

I så fall, hva slags redigeringskort anbefaler du, jeg vil gjerne kunne kjøre dette ut på tv`n. Er det også mulig å legge det ferdige resultatet ned på CD, for så å avspille dette på DVD`n i stua? Kortet jeg bruker nå er et ge-force, uten tv-utgang. Maskinen er en PIII 450, 128 ram og 14 giga harddisk.

Takker på forhånd.

Datadoktoren svarer:

"DV-utgang" kan ikke Kobles til USB. DV-utgang på digitalkameraer kalles iLink, FireWire eller IEEE1394 (kjært barn osv) og er en helt annen, og langt kraftigere standard enn USB.

Du må ha et eget FireWire-kort som du setter i PCen, og de koster fra rundt 1500 kroner og oppover. Det følger som regel med enkel programvare for overføring og redigering av video.

Hvis du skal spille over DV-filmene til video fra PCen, må du ha et kort med videoutgang. Her finnes det mange varianter, fra enkle TV-kort til mer avanserte videoløsninger med opptaks og avspillingsmuligheter for forskjellige typer formater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer