Utveksling av CD-R med Mac-brukere

Publisert

Hei,Jeg har innledet et samarbeide med et firma som bruker Mac for produksjon av multimedia. Jeg bruker PC og skal produsere lydmaterialet. Filene er for store til å sende over Internet, vi snakker om flere hundre megabyte i prosjektene. Jeg vil gjerne brenne CDer, men problemet er at de lange filnavnene ikke dukker opp på Mac'ene. Finnes det noen enkel løsning på dette? Kan jeg velge et annet format enn det som er standard på Windows-PC?

Datadoktoren svarer:

Årsaken til dette problemet er at Apple ikke støtter tillegget som kalles Joliet, i sitt operativsystem. Dette tillegget kom med lanseringen av Windows 95, og utvider ISO9660-standarden til å håndtere filnavn med opptil 64 Unicode-tegn.

Derfor vil du ikke se hele filnavnet når en slik CD leses på en Mac, alle filnavn dukker opp slik som i DOS og Windows 3.1, med 8 + 3 tegn. Det er ubrukelig og har vært frustrerende for mange PC og Mac-brukere som trenger å utveksle data. Det er umulig å kjenne igjen filnavnene:

På andre flyttbare medier, som Zip og Jaz, eksisterer ikke dette problemet

Løsningen

Det finnes et lite tillegg, et program som installeres i systemmappen på Macen (det er jo der feilen ligger…). Dette programmet heter Joliet Volume Access, og er helt gratis!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer