Utvid helgen med en dag

"All work and no play, makes Jack a dull boy!" - Ikke fall i samme fella som Jack i "The Shining".

Publisert
Sist oppdatert

Ah, det er helg. Du er ferdig med en tung arbeidsuke, har fått sove lenge og slipper maset med telefoner, e-post og andre kontor-relaterte oppgaver (hvis du jobber på kontor, vel å merke). Det største problemet med helgen er egentlig at den bare varer i to dager.

Dette skal vi forsøke å gjøre noe med i ukens helgemoro: vi skal gi deg tips som kan gjøre helgen lengre. Og selvsagt skal den tilbringes foran PCen! Men du bør være klar over en ting før du leser videre; vi tar intet ansvar dersom sjefen stormer inn og oppdager deg slik at du mister jobben.

Denne uka skal det nemlig handle om hjelpemidler som hindrer sjefen din i å se hva du egentlig driver med på PCen - og som om det ikke var nok, skal vi vise deg hva du kan gjøre som er moro i tillegg!

Programmer

Det finnes en rekke gratisprogrammer som gjør arbeidsdagen lettere, men ikke mer produktiv. Vi snakker selvsagt om programmer á la "trykk på en tast og vinduet forsvinner".

VirtuaWin, som vi har dekket tidligere, er nettopp et slikt program. Her kan du få en rekke virtuelle skrivebord. En praktisk bruk kan være å ha et skrivebord til surfingen, og med en hurtigtast kan du bytte til et skrivebord hvor du har Word og Excel oppe. En annen variant er dette programmet som bare gjemmer alle vinduer fra oppgavelinjen. Så får du finne på en unnskyldning for hvorfor du sitter å stirrer på skrivebordet.

Underholdning

Med programvaren ovenfor klar til bruk på PCen, er det på tide å se på hva du kan gjøre for å ha det gøy.

StumbleUpon er utrolig avhengigshetsskapende tidsfordriv. Du trykker på en knapp, og kommer inn på en nettside som noen mener er interessant. Her kan du velge mellom forskjellige kategorier, som humor, fotografi, teknologi, vitenskap og alt mellom himmel og jord. Men hva hvis IT-avdelingen ikke lar deg installere programvare?

Frykt ikke, ærede leser med dårlig arbeidsmoral! StumbleUpon finnes som en nettbasert demo også - Skriv inn denne URLen: http://www.stumbleupon.com/demo/#url= og surf i vei. Men vær forsiktig - undertegnede finner det svært avhengighetsskapende å "stumble". Dette er ikke uvanlig rett før man skal legge seg: "*klikk*Bare en side til før jeg legger meg*klikk*" og så videre.

Et annet alternativ er denne web-baserte tjenesten som serverer en nettside basert på humøret ditt.

Avhengig?

Og apropos avhengig, hva skjer hvis man tar vekk e-posten, mobilen, Blackberryen og internett-tilgangen til en hyper-avhengig Forbes-journalist? Han bryter ned i gråt etter to dager. Det er det som skjer.


Og denne fyren hadde nok grini hvis internett hadde brutt sammen som følge av en overivrig (mis)bruker, slik de har sett for seg i denne fiktive nyhetssendingen:


Men hva gjør man hvis strømmen har gått og man vil høre på musikk? Drar frem MP3-spilleren, selvsagt. Men hvis strømbruddet er langvarig, og man går tom for støm på MP3-spilleren også, er gode råd dyre - Eller gratis, hvis man leser Dingz. De har nemlig en herlig sak om en MP3-spiller som sveives i gang. Et minutts sveiving skal gi opptil 40 minutter musikk.

Ukens spill

Forhåpentligvis er både strøm og internett på plass i det du leser dette, for vi skal se nærmere på ukens spill. Dersom du av forskjellige grunner har greid å gå glipp av Valves Orange Box og Portal, har du nå sjansen til å prøve flash-versjonen av spillet.

Konseptet er enkelt, men genialt: Du har en ny prototyp på et gevær som lar deg teleportere deg selv fra A til B, ved å skyte et inngangshull i en vegg og et utgangshull i en annen.

Med geværet som eneste hjelpemiddel må du komme deg til utgangen gjennom ulike rom.

Med dette våpenet kunne du spasert inn på bakrommet i godtebutikken og forsynt deg vilt - og verre ting.
Med dette våpenet kunne du spasert inn på bakrommet i godtebutikken og forsynt deg vilt - og verre ting. Vis mer


Lag et blått hull med Q, gult hull med E, styr med w,a,s,d og bruk musa for å sikte.

Det var alt vi hadde for denne uken! Hvis du fortsatt kjeder deg, kan du bruke debatten under for å gi dine tips til hvordan man kan gjøre helgen lengre. Vi i DinSide Data ønsker deg en flott helg!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer