Utvide trådløst nett

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Vi har trådløst nettverk hjemme og modemet står i en kjeller siden de fleste maskinene står der. Men nå har vi pusset opp 2. etasjen i huset vårt og så vil vi ha nett der oppe. Men modemet må stå i kjelleren så det er for langt unna til at vi får nett oppe.

Vet du hvordan vi kan få nett oppe på en helst enkel og billig måte?

Med vennlig hilsenSteinar

Datadoktoren svarer

Hei

Jeg regner med at du har sjekket at dekningen ikke rekker fram, og at det ikke bare er noe du antar? Her i huset dekker det trådløse nettet hele huset, fra hems til kjeller, det er 4 plan.

Men dekning varierer med apparater, plassering og bygninger, så det kan være at du er uheldig.

Den beste løsningen er å kjøpe en enkel trådløs enhet i tillegg, og koble den til ruteren som står i kjelleren med kabel.

Alternativt kan du sette opp en ekstra antenne et annet sted i huset, denne må også ha ledning til den trådløse enheten i kjelleren.

Det finnes også trådløse "broer", som kan brukes som mellomledd underveis, men her taper du ytelse siden disse ikke kan sende og motta samtidig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer