Uunnværlig diskverktøy i ny versjon

PowerQuest Partition Magic er omtrent enerådende på sitt område. Programmet brukes til å organsiere og omorganisere harddisken, og det kan til og med endre størrelse på eksisterende partisjoner uten å slette dataene dine. Den nye versjonen har enda bedre støtte for alle mulige filsystemer og gjør det enkelt å bytte til et nytt filsystem.

Foto: PowerQuest/Erik
Foto: PowerQuest/Erik Vis mer
Publisert

Partition Magic så dagens lys allerede i 1993. Siden har den gjennomgått en rivende utvikling i takt med nye filsystemer og operativsystemer. I dag er Partition Magic et multiplattform produkt og finnes under DOS, Windows 95/98, Windows NT og OS2.

Nyheter i versjon 4

PowerQuest har nå bygget inn støtte for harddisker på over 20 GB. Den har nå full støtte for FAT, FAT32, NTFS, HPFS og Linux ext2 filsystemene. Du kan konvertere frem og tilbake mellom alle sammen.

Partition Magic nå fått en prøvemodus hvor du kan omorganisere så mye du vil uten at noe skjer. Når du er fornøyd kan du be Partition Magic utføre de valgene du har gjort. Siden noen av disse kommandoene kan ta svært lang tid, er det praktisk at du ikke trenger å være tilstede for å starte hver enkelt operasjon.

Takket være prøvemodusen finnes det nå egne versjoner som kjører direkte under Windows. Tidligere måtte du kjøre DOS i eksklusiv modus. DOS-programmet var riktignok svært likt Windows 95, men det tok lang tid å starte programmet. Windows-programmet endrer ikke selv på partisjonene, men lar deg fortelle hvordan du vil ha dem. Deretter starter den DOS-versjonen og lar den utføre endringene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.