Test: Yale boligsikring

Vær ditt eget alarmselskap

Den kanskje vanligste elektroniske dørlåsen i Norge kan kobles til alarmsystemet ditt - også om du velger å være ditt eget alarmselskap.

GJØR DET SELV: Med produkter fra Yale kan du lage ditt eget alarmsystem. Foto: Tron Høgvold
GJØR DET SELV: Med produkter fra Yale kan du lage ditt eget alarmsystem. Foto: Tron Høgvold Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange nordmenn har byttet ut låsen på inngangsdøra med en elektronisk kodelås. En av de vanligste er Yale Doorman, og i den kan du sette inn en kommunikasjonsmodul som gjør at den kan snakke med alarmsystemet til Verisure eller Sector.

Det betyr at du kan låse opp og igjen via alarmselskapets app på mobilen, og du kan få varsler når noen låser opp døren. Du kan altså få varsel om at barna har kommet hjem fra skolen, idet de låser seg inn. Samtidig som dørlåsen låses opp, deaktiveres også alarmen.

Egne alarmprodukter

Men du trenger ikke å være Verisure- eller Sector-bruker for å få dette.

Yale har nemlig kommet med sitt eget alarmsystem på det norske markedet. Det betyr at du kan kjøpe og installere dine egne alarmkomponenter som fungerer med dørlåsen, og få et oppkoblet alarmsystem med batteribackup og varsling til mobilen, uten å betale månedsavgift.

Øystein Nesse i ASSA ABLOY, som eier Yale, forteller at dette alarmsystmet ikke er nytt, men at de har ventet med å introdusere det i Norge til det var 100% kompatibelt med Yale Doorman. Doorman er nemlig et skandinavisk produkt, tilpasset skandinaviske dørstandarder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer