Vær kritisk til brukeromtaler

Kjent ruterprodusent tatt på fersken.

Noen betaler for positive brukeromtaler. Vær på vakt!
Noen betaler for positive brukeromtaler. Vær på vakt! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På DinSide prøver vi så godt vi kan å geleide deg gjennom jungelen av produkter slik at du kan ta de rette valgene, men det er selvsagt umulig for oss å dekke alt.

Sånn sett er det kjekt med nettsteder som baserer seg på at det er brukerne som bidrar med produktomtaler. Det kan i utgangspunktet gi en god pekepinn på om et produkt er godt eller dårlig, men en skal også ha i bakhodet at brukerne ikke trenger å være uavhengige.

De fem gullstjernene kan komme fra produktsjefen selv, som også kan være mannen bak slaktomtalen av det konkurrerende produktet.

Og ikke bare det - enkelte produsenter betaler brukere som deg og meg for å skryte hemningsløst av et produkt på f.eks. Amazon.com. Nettstedet Consumerist kunne i dag rapportere om at Belkin, en av de ledende ruterprodusentene, hadde gjort nettopp det.

Les også: - Litt juks er greit

Brukte Amazon - mot Amazon

Ved siden av å drive verdens største nettbutikk, har Amazon også andre sideprosjekter. En av dem er Mechanical Turk - en markedsplass for småoppgaver, der hvem som helst som trenger hjelp kan legge inn en oppgave (en såkalt HIT, Human Intelligence Task) som skal løses.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer