Sleepytroll vugger barnevogna for deg

Våkner ungen med en gang du stopper vogna? Her er redningen

Norskutviklet produkt skal hjelpe slitne småbarnsforeldre.

EN HJELPENDE HÅND: Norskutviklede Sleepytroll er en sensorstyrt vugger du kan henge på styret av vogna. Foto: Produsent
EN HJELPENDE HÅND: Norskutviklede Sleepytroll er en sensorstyrt vugger du kan henge på styret av vogna. Foto: Produsent Vis mer
Publisert

Våkner barnet så fort vogna stopper? Kjent problem blant mange småbarnsforeldre. Alle som har vært i den situasjonen, vet også hvor slitsomt det er å gå rundt og rundt i nabolaget i timesvis for å gi barnet den søvnen det så sårt trenger.

Da Ståle Flataker fikk sin tredje sønn for fem år siden, ble søvnen en så stor utfordring at han fikk en idé: han ville lage et hjelpemiddel som skulle simulere trilling av barnevognen.

Fem år senere har han endelig et ferdig produkt på bordet: Sleepytroll. En dings du kan henge på styret på en hvilken som helst barnevogn, og som vil begynne å vugge dersom barnet begynner å gråte.

Ideen til Flataker er ikke unik. Det finnes faktisk flere andre elektriske vuggere på markedet, deriblant Lolaloo og Rockit.

Lydstyrt vugging

Sleepytroll hevder dog å være verdens første som styres av sensorer. Den har nemlig både innebygd lyd- og bevegelses-sensor som kan merke når barnet begynner å gråte eller røre på seg, og vil dermed begynne å vugge slik at han eller hun forhåpentligvis ikke våkner.

Når den er aktivert med sensorer, vil den vugge i tre minutter før den går i dvale igjen. I manuell modus vugger den i en halvtime før den skrur seg av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer