Vanvittig vekst

PC-salget fortsetter å vokse, og analytikere tror det ikke vil avta med det første.

PC-VEKST: PC-salget fortsetter å vokse. I årets første kvartal var Lenovo den største produsenten. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
PC-VEKST: PC-salget fortsetter å vokse. I årets første kvartal var Lenovo den største produsenten. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Etter en nedadgående kurve de seneste årene, har PC-salget for alvor gått opp det siste året. I fjor slo markedet tilbake og det ser ut til at trenden fortsetter inn i det nye året, ifølge ferske tall fra analyseselskapet IDC.

Mye av årsaken til at PC-salget vokser, er coronapandemien som gjør at flere enn normalt jobber på hjemmekontor og velger å oppgradere utstyret på hjemmebane.

– Etterspørselen fra fjoråret fortsetter inn i det nye året og mer etterspørsel brakt videre av pandemien, bidrar til å øke volumet. Samtidig fortsetter markedet å slite med tilbakeslag grunnet mangler (i komponenter, journ. anm.) og logistikkutfordringer, som har bidratt til å øke den gjennomsnittlige salgsprisen, uttaler Jitesh Ubrani, forskningsleder for Mobile Device Trackers i IDC, i forbindelse med fremlegging av tallene.

Økning på 55 prosent

Ifølge tallene til IDC opplevde PC-markedet en vekst på 55 prosent i årets første kvartal sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.

IDC anslår at det ble leverte 83,9 millioner PC-er i verden i løpet av årets tre første måneder, mot 54,1 millioner i 2020. Det er en betydelig økning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer